Újra itt van! Federer és a nagy csapat!

Szerző: SHLétrehozva: 2011. október 31. 20:34
Másfél hónapos kihagyás után egy kétszettes, kötelező győzelemmel tért vissza Roger Federer "hazai pályán" az olasz Potito Starace ellen a Swiss Indoorson (1.225 millió dollár, kemény pálya). A nyolcaddöntőben a brazil Bellucci vagy a finn Nieminen vár rá. Ritkán látni ilyen parádés szereposztást 500-as tornán, kedden Djokovics és Murray is harcba száll a vadonatúj bázeli borításon.


Svájc legnagyobb költségvetésű sporteseménye, a világ harmadik számú fedettpályás versenye kezdődött hétfőn Roger Federer szülővárosában, ahol a színvonalra biztosan nem lesz panasz, a top4-ből hárman is beneveztek, s a nyolc kiemelt mindegyike top20-as játékos, ami az 500-as versenyeken nem éppen általános jelenség.

A 30 éves svájci - aki január óta nem nyert trófeát - a múlt héten, Szentpéterváron negyeddöntős Potito Starace ellen debütált (54., a harmadik legjobb olasz). Ideális felhozó meccsnek nem neveztük volna, s bizony nem is lett az. Starace minden tőle telhetőt megtett azért, hogy elrontsa a bázeli ünnepet, s 5:5-nél bréklabdához is jutott, a St. Jakobshalle közönsége lélegzetvisszafojtva figyelte, mi lesz a folytatás. Federer persze nem okozott csalódást, hárított, s a rövidítésben nem adott sok esélyt az ellenfelének, akit a következős felvonás első játékában le is brékelt. Ebben a szettben már oldottabb volt, kevesebbet hibázott, innen már sárgaköves út vezetett a győzelemig.

Djokovics is ezen a tornán tér vissza a Davis-kupa után (az utóbbi öt évben ez volt a leghosszabb szünet a szerb karrierjében), s csütörtökön váratlanul Murray is jelezte részvételi szándékát, akinek nagyjából ezer pontot kellene még begyűjtenie idén ahhoz, hogy biztosan a maga mögött tartsa a világranglistán a 16-szoros Grand Slam-győztest.

“Mindegy, hogy második, harmadik, vagy negyedik vagyok. Nem érdekes. Ez csak azt jelenti, hogy Murray, Djokovics és Nadal nagyon magas szinten játszik mostanság. A sajtó néha nem akarja elhinni, hogy lehet egyszerre négy olyan játékos, akinek ennyire jól megy a játék" - nyilatkozta Federer a torna rajtja előtt.

SWISS INDOORS 2011
BÁZEL, FEDETT, KEMÉNY PÁLYA, 1.225 MILLIÓ EURÓ
Férfi egyes, 1. forduló (a legjobb 16 közé jutásért)
Federer (svájci, 3.)-Starace (olasz) 7:6 (7-3), 6:4