Tornagyőztesek kudarca Dubajban

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 15. 17:24
Két hétvégi tornagyőztes is rögtön kihullott a rostán Dubajban, a kétmillió dollár összdíjazású keménypályás WTA-viadalon. A párizsi nyertes cseh Kvitovát a japán Morita tréfálta meg, Pattaya királynőjét, a szlovák Hantuchovát az orosz Csakvetadze söpörte le az útból.



"Azt hiszem, semmi sem jött össze, fáradtnak éreztem magam, minden zavart. Alig mertem szerválni, annyira fájt a hasizmom. Lassú voltam és kimerült, nagyon nehéz így játszani" - magyarázta a világranglista 14. helyezettje.

Hantuchova is a sorsára jutott, a hétvégén közel négy év után Thaiföldön ismét tornát nyert lány annyira szédült a meccs végén, hogy az eredményt sem tudta követni.

"Azt hiszem, alig maradt energiám erre a mérkőzésre. Nem játszottam szépen, küzdöttem, amennyire csak tudtam, hogy a legjobbat hozzam ki a magamból, de ezen a napon csődöt mondott a testem" - értékelt.

A kiemeltek közül Pennetta, Kanepi és Peer is vette az akadályt, az a Peer, akit 2009-ben azért nem engedtek indulni, mert izraeli... Ivanovics azonban pórul járt, szetthátrányból kapott ki a svájci Schnydertől. Három olasz is bejutott a 32 közé (Pennetta mellett Vinci és Errani) a negyedik Schiavone erőnyerő volt.

DUBAI DUTY FREE TENNIS CHAMPIONSHIP
WTA-TORNA, KÉTMILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNYPÁLYA
1. forduló
Morita (japán)-Kvitova (cseh, 13.) 9 7:6 (7-2), 7:6 (7-3)
Csakvetadze (orosz)-Hantuchova (cseh) 6:1, 6:3