Tenisz, Lyon: felemást napot zártak a francia sztárok csütörtökön

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 23. 22:59
Az öt pályára lépő francia közül Gilles Simon és Jo-Wilfried Tsonga továbbjutott, Richard Gasquet és Paul Henri Mathieu és Fabrice Santoro kiesett a Lyonban zajló 713 ezer dollár összdíjazású férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében csütörtökön.


A Mestersorozat madridi állomásán fináléba jutó Simon hatalmas csatában verte az olasz Andrea Seppit, a januári Australian Open döntőse, Tsonga honfitársát a veterán Fabrice Santorót verte szintén három szettben.

 

A második helyen rangsorolt Gasquet a belga Darcis ellen hajtott fejet, a döntő játszma rövidítésében maradt alul. A nyolcadik kiemelt Mathieu a korábbi világelső Juan Carlos Ferrerótól szenvedett két sima szettben vereséget.

 

Korábban az első kiemelt Andy Roddick két rövidítésben búcsúztatta honfitársát, Robby Ginepri-t, a legjobb nyolc között azzal a Robin Söderlinggel találkozik, aki két sima szettben, 20 ászt ütve verte a belga Christophe Rochust.

 

Az amerikai házimérkőzés, rendkívül szorosan alakult, egyik játékos sem tudott mit kezdeni a másik adogatásával. Roddick 26 ásszal nehezítette Ginepri dolgát, ráadásul 80 százalékban beütötte első szerváit, ennek ellenére is legjobbját kellett nyújtania a két rövidítésben.

 

Söderling „csak” húsz ászt termelt, viszont lényegesen kisebb erőkifejtés mellett verte a belga C. Rochust. A svéd magabiztos produkciójával a nyolc között várja a folytatást, ahol Roddick vár rá, igazi ászpárbajra számíthatunk.

 

TENISZ, LYON, 713 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS:
nyolcaddöntő:
Ferrero (spanyol) – Mathieu (francia, 8.) 6-4, 6-1
Darcis (belga) – Gasquet (francia, 2.) 6:4, 3:6, 7:6 (7-5)
Tsonga (francia, 3.) – Santoro (francia) 6:2, 5:7, 6:3
Simon (francia, 4.) – Seppi (olasz) 7:6 (7-5), 5:7, 6:4
Roddick (amerikai, 1.)-Ginepri (amerikai) 7:6 (7-5), 7:6 (7-3)
Söderling (svéd, 7.)-Rochus (belga) 6:1, 6:2