Szugijama sem tudta Serena útját állni

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 30. 22:46
Serena Williams, nővére sikerét követve bejutott a nyolcaddöntőbe az év utolsó Grand Slam tornáján, az amerikai nyílt teniszbajnokságon szombaton. A negyedik helyen kiemelt, kétszeres korábbi bajnok könnyedén, 6:2, 6:1-re verte a világranglista 32. helyén álló Szugijama Ai-t. A következő fordulóban a Severine Bremond és a Szávay Ágnest búcsúztató Tathiana Garbin mérkőzés győztesével találkozik.


US OPEN, NŐK, 3. FORDULÓ:
S. Williams (amerikai 3.) – Szugijama (japán 32.) 6:2, 6:1

 

A negyedik és a 32. kiemelt csapott össze szombaton a US Open női versenyének harmadik fordulójában, ahol a tét a nyolcaddöntőbe jutás volt.

 

Szugijama Ai nem várhatta túl jó előjelekkel a találkozót, hiszen három alkalommal mérkőzött meg Serena Williamsszel eddig karrierje során, ám nemhogy győzni nem tudott, még szettet sem vett el soha ellenfelétől.

 

Az 1999-es és 2002-es bajnok ráadásul jó formában teniszezett az idei szezonban és New Yorkban is könnyedén lépett túl az első két fordulón az ukrán Katyerina Bondarenko és az orosz Jelena Vesznina testén keresztül.

 

Az Arthur Ashe Stadionban Serena kezdte az adogatást, ám nem túl meggyőzően, ellenfele rögtön az elején bréklabdákhoz jutott, élni azonban nem tudott a lehetőséggel, az amerikai szerzett vezetést.

 

Ami nem sikerült a japánnak, az hamarosan az ifjabb Williams testvérnek. Elcsente a 32. kiemelt szerváját, majd 5-2-es vezetésénél, ellenfele közreműködésével behúzta a nyitójátszmát.

 

Szettlabdánál egy Szugijama-tenyeres érkezett az alapvonalon túlra, Serena pedig elégedetten vonulhatott székéhez.

 

A második felvonás első szakasza pontos másolata volt az elsőnek, nehezen hozta adogatását Serena, majd semmire a japán.

 

A következő gémben egy jó előkészítést követő erőteljes tenyeres röpte kellett Serenának adogatójátéka megmentéséhez, ám végül ismét biztosította vezetését.

 

A negyedik játékban aztán elkövetkezett az, amire az amerikai várt, bréklabdához jutott és értékesítette a lehetőségét. Végül erőteljes tenyereseivel megadásra kényszerítette Szugijamát és bejutott a 16 közé.

 

A nyolcaddöntőben a Severine Bremond és a Szávay Ágnest búcsúztató Tathiana Garbin mérkőzés győztesével találkozik.