Szenzációs Szávay-győzelem Madridban!

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 14. 17:19
Idén először jutott negyeddöntőbe Szávay Ágnes kiemelt premier kategóriájú versenyen! Ehhez top tizes játékost, a kilencedik helyen álló Viktorija Azarenkát kellett legyőznie három játszmában a 4.5 millió dollár összdíjazású salakpályás Grand Prix 3. fordulójában. A nyolc között a korábbi világelső Amélie Mauresmo vár a magyarra.



A fehéroroszok legjobbja ellen Ági korábban még soha nem tudott nyerni. Legutóbb Miamiban kapott ki tőle 6:2, 6:4-re.

A találkozó ezúttal sem indult bíztatóan, hiszen Azarenka brékkel kezdett, és 4:1-re elhúzott. A magyar azonban már ekkor is megmutatta, ezúttal nem adja meg magát könnyen.

Felzárkózott 4:5-re, de másodszor már nem tudta elnyerni a fehérorosz adogatójátékát. Az első játszma elvesztése nem törte meg a lendületét, és gyorsan 2:0-ás vezetésre tett szert. Azarenka ugyan rögtön visszabrékelt, de a folytatásban gyakorlatilag esélye sem volt. Ági 6:2-vel egyenlített, és a döntő szettben, 5:0, 40:0-ig egyszerűen hengerelt.

Az első négy meccslabda azonban kevésnek bizonyult a boldogsághoz. Azarenka feltámadt, vérszemet kapott. Felzárkózott 2:5-re és adogathatott. Ági azonban rendezte gondolatait és három adogatóelőnyt hárítva, a nyolcadik meccslabdánál, egy nagyon hosszú fonák párbaj végére a hálóról lecsorgó labdával tett pontot. 


WTA-TORNA, MADRID, 4.5 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, SALAK

Szávay Ágnes (magyar)–Viktorija Azarenka (fehérorosz, 7.) 4:6, 6:2, 6:2