Szenzáció! Czink orosz klasszist vert

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 17. 00:34
Az egymillió dollár összdíjazású, zöldsalakos charlestoni WTA-torna egyeseinek küzdelmében a harmadik fordulóban Czink Melinda háromjátszmás mérkőzésen, 2:18 órás nagy csatában verte a negyedik helyen kiemelt orosz Nagyja Petrovát és bejutott a negyeddöntőbe.


Az első játszmát az esélyesebb orosz nyerte, magyar riválisának mindössze három gémet engedélyezett. A folytatás nem alakult ennyire simán, sőt, Czink remek játékkal döntő szettre kényszeríttette ellenfelét és bizony ott hiába volt előnyben Petrova, végül a remekül hajrázó magyar játékos győzött.

Czink másodszor találkozott Petrovával, először sikerült nyernie, korábbi mérkőzésükön – 2008-ban, Québec Cityben 6:1, 6:4-re diadalmaskodott az orosz – még alárendelt szerepet játszott, ezúttal viszont nemhogy felvette a versenyt a WTA-világranglistán jelenleg a tizedik helyen jegyzett klasszissal, hanem jobbnak is bizonyult nála.

Czink ellenfele a negyeddöntőben a hatodik helyen kiemelt francia Marion Bartoli lesz. Az idén már találkoztak: Brisbane-ben, kemény pályán a 24 éves, világranglistán 13. helyezett wimbledoni finalista kiválóság 5:7, 6:3, 6:1-re nyert.


CHARLESTON, WTA-TORNA:
NŐI EGYES, 3. FORDULÓ:
  • Czink - Petrova (orosz, 4.) 3:6, 6:4, 7:5