Szávaynak segített a világranglista

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 11. 08:20
Nem kell pályára lépnie az első fordulóban Szávay Ágnesnek a 4.5 millió dollár összdíjazású Indian Wellsben megrendezésre kerülő női keménypályás tenisztornán. A magyar versenyzőnek a világranglista segített, így csupán a második körben „debütál”, méghozzá a Marija Kirilenko - Edina Gallovits találkozó győztesével.


 

Szávay Ágnes ezúttal értékelheti, hogy előkelő helyen áll a világranglistán, hiszen az már biztos, hogy a szerdán kezdődő Indian Wells-i tenisztornán az első fordulóból erőnyerőként továbbjutott. Igaz, ezzel nem csupán a magyar versenyző van így, hiszen minden kiemeltnek a viadal második fordulóban kell először pályára lépnie.

A magyar versenyző egyébként a Marija Kirilenko - Edina Gallovits találkozó győztese ellen teniszezhet majd a második körben. Szávay egyébként a nyitónapon is játszik majd, ugyanis Agnieszka Radwanskával az oldalán a párosversenyben is elindul.

A magyar-lengyel kettős az első fordulóban rögtön a hatodik helyen kiemelt Nuria llagostera Vives-Maria Jose Martinez Sanchez spanyol duó ellen lép pályára.

A tornán egyébként Czink Melinda személyében elindult egy másik magyar is, azonban ő három szettben kapott ki a kanadai Stephanie Dubois-tól a selejtező 1. fordulójában.