Szávay: újabb megdöbbentő vereség

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 25. 11:07
Továbbra is mély gödörben van Szávay Ágnes: a 600 ezer dollár összdíjazású pekingi tenisztorna második fordulójában 6:2, 6:2-re kapott ki a spanyol Anabel Medina Garriguestől. A világranglista 26. helyén jegyzett, kínai verseny címvédője mindössze egyszer vette el ellenfele adogatójátékát, ez pedig szinte senki ellen sem lenne elég a sikerhez. Ellenfele hétfőn még eggyel mögötte állt a rangsorban, de a jövő héten már fordított lehet a sorrend.


PEKING (600 EZER DOLLÁR), 2. FORDULÓ:
Medina Garrigues (spanyol)-Szávay Ágnes 6:2, 6:2

 

 

A két játékos korábban kétszer találkozott: 2005-ben Zürichben 4:6, 6:2, 6:2-re, míg idén Wimbledonban 7:6, 2:6, 6:2-re nyert a Vasas játékosa. Utóbbi eredmény alapján bízhattunk abban, hogy a magyar teniszező ezúttal is felülkerekedik, még akkor is, ha az utóbbi hónapokban szinte árnyéka önmagának. Figyelmeztető lehetett azonban, hogy az idén 34-23-as mérleget felmutató spanyol rivális az angol nyílt bajnokság óta volt már elődöntős (Palermo) és finalista (Portoroz), jobb formában van, mint büszkeségünk.

 

Sajnos, a 26 perces első szettben az utóbbi jött be, Medina Garrigues bátran és pontosabban ütött, kétszer is elvetette Szávay adogatását. A spanyol teniszező 1:1 után 5:1-re elhúzott, ekkor már csak a csodában bízhattunk. A gödörben lévő magyar reménység azonban már hónapok óta nem produkált ilyen bravúrt, most is csak a szépítésre futotta.

 

A folytatás sem alakult jól, Medina Garrigues azonnal brékelt, igaz rögvest el is veszítette adogatójátékát. Szávay megnyugodhatott volna, hogy ellenfele sem egy „gép”, aki minden szerváját megnyeri.

 

A magyar teniszező azonban 2:2 után ismét utóbbi időben megszokott, sikertelen önmagát idézte, kétszer is elbukta adogatását, így pedig esélye sem volt a fordításra. Sajnos, továbbra sem megy Szávay Ágnesnek, most már csak abban bízhat, hogy a szezon befejezése előtt még nyer néhány mérkőzést.

 

Az viszont már biztos, hogy az idei eredményeket gyorsan el szeretné majd felejteni, a tavalyi tündöklés után 2008-ban már megközelíteni sem tudta korábbi eredményeit, pedig jó esélye lett volna arra, hogy bekerüljön a top10-be. Ettől most nagyon messze került, jövőre óriási formajavulásra lesz szüksége, ha nem akar tökéletesen beleszürkülni az amúgy erős középmezőnybe. Idei produkciójával azonban még lejjebb is csúszhat, de éppen ennek ellenkezőjét kívánjuk a magyar tenisz első számú játékosának!