Szávay jól kezdett Szafinával

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 9. 17:05
Szávay Ágnes párosban, Dinara Szafinával az oldalán bejutott a legjobb 16 közé az egyik legrangosabb WTA-torna, a Mutua Madrileña Madrid Open 4,5 millió dollár összdíjazású női versenyében. Egyesben hétfőn kezd a svájci Patty Schnyder ellen. Czink Melinda feladta találkozóját az első fordulóban, a román Alexandra Dulgheru ellen.


A magyar, orosz duó vasárnap 1 óra 19 perces mérkőzésen, döntő rövidítésben kerekedett felül az Akgul Amanmuradova, Hszieh Szu-vej üzbég, tajvani kettősön. Szávayék a negyeddöntőbe kerülésért a Gisela Dulko, Flavia Pennetta argentin, olasz és a Kveta Peschke, Katarina Srebotnik cseh, szlovén páros párharcának győztesével mérkőznek.

Egyesben tovább folytatódott Czink Melinda vesszőfutása, aki alig félóra alatt elveszítette az első játszmát a világranglistán 43., húszéves Alexandra Dulgheru ellen, majd feladni kényserült a találkozót.

Nem volt hiány meglepetésekben az első játéknapon, Marija Sarapova két szettben kapott ki a jó formában lévő Lucie Safarovától, egy másik korábbi világelső, a belga Justine Henin egy gémre sem volt jó a döntő szettben a francia színekben versenyző Aravane Rezai ellen.

MUTUA MADRILENA MADRID OPEN
NŐK, 4.5 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, SALAK

Páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Szávay, Szafina (magyar, orosz)-Amanmuradova, Hszieh (Hsieh, üzbég, tajvani) 2:6, 6:3, 10-8 - döntő rövidítés.
Egyes, 1. forduló (a 32 közé jutásért), érdekesebb eredmények:

A. Radwanska (lengyel, 9.)-Kirilenko (orosz) 6:2, 6:2
Safarova (cseh)-Sarapova (orosz, 11.) 6:4, 6:3
Rezai (francia)-Henin 4:6, 7:5, 6:0