Szávay-Gyementyjeva a negyeddöntőért!

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 28. 18:35
Győzelemmel kezdte a salakpályás szezont Szávay Ágnes Stuttgartban, a 700 ezer dollár összdíjazású premier tenisztorna első fordulójában. A magyar kiválóság a nála három hellyel hátrébb rangsorolt japán Szugijama Ait verte három játszmában a Porsche Arenában. Idei tizedik győzelme után a második kiemelt Jelena Gyementyjeva vár rá a nyolcaddöntőben.


Három hetes felkészülés után Stuttgartban kezdte a salakpályás szezont Szávay, a rutinos japán Szugijama Ai ellen.

Az első szett a három játékot kapok, három játékot adok forgatókönyv szerint zajlott. Ajándékpontokról azonban szó sem volt, öldöklő csata zajlott a pályán. Szávay húzott el először: bréklabdát hárítva hozta adogatását, harmadik lehetőségre vette el ellenfeléét, majd magabiztosan hozta szerváját.

A következő három játékban, a fontos pillanatokban rendre a japán felé billent a mérleg (így lett 3:3). A magyar 4:3 után azonban újra brékelt, majd első lehetőségét kihasználva 6:3-ra elhódította a szettet.

A sorminta alapján három megnyert Szugijama-játék következett a második felvonás elején. Innen nem tudott felállni Szávay, hiába küzdött foggal körömmel. 1:3 után majdnem sikerült kimásznia a brékhátrányból, 1:4 után semmi-negyvenről hozta adogatását, a vége azonban 2:6.

A döntő szettben 2:2 után fej-fej mellett haladtak a felek. A tizedik játékban a meccsben maradásért kellett adogatnia a magyarnak, semmi-harmincról, egymás után négy ponttal tartotta életben reményeit. Sőt, brékelőnybe került, ekkor még nem tudta azonban behúzni a meccset. Rövidítés döntött a győztes kilétéről, ahol 7-4-re győzött és nyolcaddöntős Stuttgartban.

 

PORSCHE GRAND PRIX 2009

WTA-TENISZTORNA, STUTTGART, 700 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, SALAK

Szávay Ágnes (magyar)–Szugijama Ai (japán) 6:3, 2:6, 7:6 (7-4)