Szávay elégedett, de többre vágyik!

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 27. 14:35
Gyötrelmes, fordulatos, izzasztó mérkőzésen verte Szávay Ágnes Francesca Schiavonét a Sony Ericsson Open elnevezésű, 4,5 millió dollár összdíjazású tenisztorna második fordulójában Miamiban. Két óra nyolc perces ütközet kellett a magyar sikeréhez. Ana Ivanovics is nyert a játéknapon, így Szávay karrierje során másodszor vele találkozik a nyolcaddöntőbe jutásért. A soltvadkerti versenyző elmondta, elégedett, de szeretné legyőzni a világklasszis szerbet is.


 

TENISZ, WTA-TORNA, MIAMI, 4,5 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNYPÁLYA
NŐI EGYES, 2. FORDULÓ
Szávay Ágnes (magyar, 25.)–Francesca Schiavone (olasz) 2:6, 6:4, 6:2
Ana Ivanovics (szerb, 7.)–Marija Szerhijivna Koritceva (ukrán, sel.) 6:0, 6.3

 

Kalifornia után Floridában szerepel a teniszvilág krémje, Szávay Ágnes kiemeltként a második fordulóban, az olasz Francesca Schiavone ellen kapcsolódott be a küzdelembe Miamiban, a világ ötödik legrangosább tornáján.

Mondhatjuk, a 28 éves, milánói születésű itáliai már leszálló ágban van. Idén csak a Fed-kupában hozta régi formáját, volt már a 11. is a ranglistán, jelenleg azonban már csak a 50. Az olasz sajtó ezért a realitások talaján maradt vele kapcsolatban, hozzátéve, már csak azért sem lesz könnyű Schiavone dolga, mivel Szávaynak kvalitásai alapján akár a top 10-ben is helye lenne.

A magyar lány rögtön első fogadóelőnyénél nem kegyelmezett, az olasz szívós játékkal azonban 0:2-ről is fordítani tudott. 3:2, semmi-harmincnál sem szállt inába a bátorsága, így nyerte meg negyedik játékát, s jutott brékelőnyhöz. Itt pecsételődött meg Szávay sorsa az az első felvonásban, végül sorozatban hat gémet vesztve bukta el a szettet (2:6).

A folytatásban is egyből elvette ellenfele adogatását Szávay. Elsősorban remek első szerváinak köszönhetően tartotta brékelőnyét vért izzadva, sőt meg is duplázta azt. Már 5:2-re is vezetett, 6:4 lett a vége. Döntő játszma következhetett, akárcsak tavalyelőtt Bad Gasteinben salakon.

Harmadszor is Szávay-brék jelentette a nyitányt, a java persze még hátravolt, ki is egyenlített az itáliai (2:2). Az ötödik gémben aztán csak egy pont jutott osztályrészül Schiavonénak adogatóként, a magyar szervajátéka ellenben rendkívül feljavult a végére. Sorozatban négy játékot nyert, majd ötödik meccslabdáját kihasználva győzött 2:6, 6:4, 6:2 arányban.

Szávay Ágnes nyilatkozata a mérkőzés után
„Jól kezdtem, 2:0-ra elhúztam, de aztán darabokra hullott a játékom – nyilatkozta Szávay Ágnes a saját honlapján a mérkőzés után. - Aki ismeri Schiavone stílusát, tudja, hogy rendkívül kellemetlen ellenfél. Nagyon stabilan teniszezik, nem hibázik. Kellemetlenül pörgeti a tenyerest és nyes a fonákkal.”

„Õ a második szettben is ugyan úgy játszott, de én sokkal agresszívabban kezdtem teniszezni. Javult a szervám, tudtam irányítani és mentem a hálóra, fontos röptéket ütöttem be. Nagyon fújt a szél, de nem volt annyira meleg, nem sütött a nap.”

„Hazudnék, ha azt mondanám, nem jutott eszembe a döntő szett elején, hogy az utóbbi időben elég sok meccset buktam el a harmadik játszmában, de nem figyeltem erre. Arra koncentráltam, hogy minden pontot megnyerjek, azt csináljam amivel győzhetek. Igaz 2:0 után 2:2 lett, de amikor kicsit kezdtem lepuhulni, gyorsan észbe kaptam és bírtam végig fejben is.”

„Van bennem egy kellemes fáradtság, de egy Schiavone elleni meccs után ez természetes, mert minden pontért meg kell dolgozni keményen. Szerencsére lesz időm regenerálódni, mert szombaton csak párost játszom, negyedik meccset. Nagyon jó, hogy sikerült nyerni, de én voltam az esélyes és ennek megfelelően értékelem ezt. Az igazi az lenne, ha Ana Ivanovics ellen tudnék győzni”- zárt a mondandóját a magyar kiválóság.