Söderlinget koronázták meg Párizsban

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 14. 17:19
Nem sikerült a tornagyőzelem a hazai kedvenc Gael Monfilsnak Párizsban, miután a döntőben 6:1, 7:6-ra kikapott a 2,228 millió eurós férfi mestertornán Robin Söderlingtől. A svéd az első szettben lelépte riválisát, majd a másodikban a rövidítésben (7-1) sem adott esélyt ellenfelének, ezzel hétfőtől letaszítja Andy Murrayt a világranglista negyedik helyéről.


A szezonzáró londoni szupertornára készülő kétszeres Roland Garros-döntős karrierje hatodik tornagyőzelmét aratta és Thomas Enqvist 2000-es cincinnati-i diadala óta az első svéd, aki mestertornát nyert.

Söderling szokásához híven hatékony első adogatásaival operált, emellett hátulról is irányított, az első szettben 12 nyerőt ütött (Monfils 6-ot) és a hálónál 10-ből 8-szor pontot csinált.

A skandináv először a negyedik gémben brékelt, majd egy fonák kereszt elütéssel 5:1-re növelte előnyét, mielőtt behúzta a játszmát. A másodikban a szombaton Roger Federert maratoni csatában búcsúztató francia feltámadt és rövidítést harcolt ki.

Itt azonban elfogyott tudománya, egy tenyeres nyerővel Söderling 3-0-ra vezetett, majd egy ásszal 5-1-re lépett meg és röviddel később behúzta élete eddigi legnagyobb tornagyőzelmét, amely azt jelenti, hétfőtől a világranglista negyedik helyére jön előre.

BNP PARIBAS MASTERS, PÁRIZS, 2,228 MILLIÓ EURÓ, DÖNTŐ:
Söderling (svéd, 4.)-Monfils (francia, 12.) 6:1, 7:6(7-1)