Serena Williams játék nélkül búcsúzott

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 14. 17:32
A világelső amerikai Serena Williams hátsérülése miatt visszalépett a szombat délutáni elődöntőtől Párizsban, a 700 ezer dollár összdíjazású keménypályás női tenisztornán. Ellenfele, az orosz Jelena Gyementyjeva így játék nélkül került a döntőbe. Ott a franciák üdvöskéjével, Amélie Mauresmóval találkozik, aki három szettben győzte le a szerb Jelena Jankovicsot.


Az Australian Open bajnoka pénteken a francia Emilie Loit felett diadalmaskodott, ám a szombati meccs előtti bemelegítésen, mint elmondta, nem érezte jól magát, ezért visszalépett az összecsapástól.

Williams 1999 és 2003 után harmadszor nyerhette volna meg a tornát.

Két egykori világelső találkozóján két, tökéletesen ellentétes szettet láthatott a párizsi közönség. Az első játszmát a franciák egyetlen versenyben maradt teniszezője könnyedén, 6-2-vel hozta.

A második felvonásban aztán hozzá sem tudott szólni a játékhoz, az évet még ranglista-éllovasként kezdő Jankovics 6-0-ra lemosta a hazaiak klasszisát a pályáról.

Küzdelmes adogatójátékokkal indult a döntő szett, 2-1-ig hozták a játékosok a kötelezőt, ám ezután Mauresmo kétszer is brékelni tudott, és harmadik meccslabdáját értékesítve fináléba került.

A döntőt vasárnap 14:30-kor vívják.

 

PÁRIZS, KEMÉLYPÁLYÁS NŐI TENISZTORNA, ELŐDÖNTŐ
Gyementyjeva (orosz) - S. Williams (amerikai, 1.) - S. Williams sérülés miatt feladta
Mauresmo (francia, 8.) - Jankovics(szerb, 2.) 6:2, 0:6, 6:1