Rövidre sikerült Szávay svájci túrája is

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 14. 15:20
Visszavágott Marion Bartoli a tavasszal Katarban elszenvedett vereségért Szávay Ágnesnek kedden Zürichben, a 600 ezer dolláros tenisztorna első fordulójában. A világranglista 16. helyén álló egykori wimbledoni finalista a küzdelmes első szett után simán verte a magyar játékost, aki végig a második szerváival bajlódott a találkozó során.


TENISZ, ZÜRICH, 600 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, 1. FORDULÓ:
Bartoli (francia) – Szávay Ágnes 6:4, 6:0

 

A pont- és önbizalomgyűjtés lehetett a célja a világranglista 27. helyén tartózkodó formáját kereső Szávay Ágnesnek ezen a héten a zürichi tornán. A 2007-es esztendő hajrájában nem lépett pályára, így minden egyes győzelemmel újabb egységek kerülhettek volna a magyar neve mellé.

 

A legutóbbi mérkőzésén Viktorija Azarenka búcsúztatta Stuttgartban két héttel ezelőtt, majd csípősérülés miatt lemondta a moszkvai viadalt. Kedden a fehéroroszhoz hasonló nehéz ellenfél, Marion Bartoli várta a soltvadkerti lányt, rögtön a nyitókörben.

 

A francia a 2007-es wimbledoni döntős szereplésével szerzett magának hírnevet, nyáron pedig döntőzött és a legjobb négy közé jutott a tengerentúli keménypályás tornákon. Kemény mérkőzés elé nézett a magyar, igaz a világranglista 16. helyezettjét idén egyszer már legyőzte, ráadásul két szettben.

 

Az első játszmában elsősorban fogadóként brillíroztak a felek, összesen ötször vették el egymás adogatását, mindketten eséllyel pályáztak a szett megnyerésére, bár a francia, mintha mindig egy lépéssel előbb járt volna Szávaynál. 

 

Bartoli élt először a bréklehetőséggel (3:1), ám rövidesen a magyar egyenlített, majd ezt a forgatókönyvet még egyszer elismételve jutottak el 4:4-ig. Ekkor a második szervájával küszködő honfitársunk ismét bajba került és harmadszor is elajándékozta adogatását. Ellenfele ekkor már nem kegyelmezett, magabiztos kiszerválta az első szettet.

 

Talán maga Szávay Ágnes sem gondolta, hogy játékot sem nyer a második felvonásban, márpedig pontosan így történt. A Vasas játékosa képtelen volt javítani, hamar hátrányba került és 4-0-nál egy kettőshibával lehetetlen helyzetbe hozta magát, ahonnan nem is talált kiutat. Bartoli magabiztosan, 1:07 óra alatt jutott a legjobb 16 közé, egyben visszavágott a Katarban tavasszal elszenvedett vereségért, amikor a magyar 7:5, 7:5-re győzött.

 

Zürichben sem sikerült a javítás Szávay számára, akit legközelebb az október 20-án kezdődő linzi vidalon láthatunk játszani.

 

KORÁBBI EREDMÉNYEK:
Azarenka (fehérorosz) – Mauresmo (francia) 6:2, 6:1
Schiavone (olasz) – Wozniacki (dán) 7:6 (7-3), 6:2
A. Bondarenko (ukrán) – Cornet (francia) 1:6, 6:3, 7:6 (8-6)
Kirilenko (orosz) – Hantuchova (szlovák, 8.) 7:5, 6:2