Prágában is hódít Szávay, negyeddöntős

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 15. 15:33
Elintézte a hazai kedvenc Iveta Benesovát és a nyolc közé jutott Szávay Ágnes a 220 ezer dollár összdíjazású prágai salaktornán. A negyeddöntőben a 19 éves szlovén tehetség Polona Hercoggal találkozik, akit történetesen korábbi edzője, Kuhárszky Zoltán készít fel.


Nem jelentett nehéz akadályt Benesová, aki amúgy a top 20-ban még soha nem vetette meg a lábát. Csak egy gémet engedélyezett neki Szávay az első szettben, aztán az öt brékkel színezett második felvonásban 5:5-nél vette el harmadszor ellenfele adogatását és nem kegyelmezett. Hetvenkét perc alatt jutott a nyolc közé, ami több mint ötezer dollárt és 70 WTA-pontot hozott neki a konyhára.

Következő riválisával, Polona Hercoggal idén Acapulcóban már találkoztak, akkor az elveszített első játszma után feladta a meccset a magyar, most rendezheti a számlát. A négy között a papírforma szerint azzal a spanyol Anabel Medina Garriguesszel hozhatná össze a sors, akit - a versenyben maradtak közül egyedüliként - előkelőbb helyen rangsoroltak nála.

Prága, nők, 2. forduló:
Szávay (magyar, 7.) - Benesová (cseh) 6:1, 7:5