Pennetta és Venus Williams sem botlott

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 17. 21:07
Flavia Pennetta továbbra is lázban tartja Olaszországot, a világelső Jelena Jankovics búcsúztatása után a szlovén Katarina Srebotnikot intézte el két játszmában a 600 ezer dollár összdíjazású zürichi keménypályás női tenisztorna negyeddöntőjében. Nem sikerült a bravúr, azaz a négy közé jutás honfitársának, Francesca Schiavonének, akire a WTA-ranglistán harmadik Venus Williams mért vereséget ugyancsak két szettben.



Pennetta és Srebotnik csatája igazából csak 10 gémen át tartott, utána már csak az olasz teniszezőnő volt a pályán. Az első szett végén, a 11. játékban vette el ellenfele adogatását az itáliai, a második etap már sétagalopp volt számára, sorozatban két brékkel meg is nyerte a meccset.

A pugliai származású lánynak Anabel Medina Garriguesen kell átverekednie a fináléba jutásáért. A formája kecsegtetőnek tűnik, az utóbbi egy hétben olyan klasszisokat végzett ki, mint Jelena Jankovics, Nagyja Petrova, vagy Venus Williams.

Pennetta két tornát is nyert már ebben az évben (Vina Del Mar, Acapulco) és többek között bejutott a US Open negyeddöntőjébe. Ezek után nem is meglepő, ha a ranglistán a legjobb húszban találjuk, ha állandósítani tudja remek formáját, az év végére a top 10 közelébe férkőzhet.

Venus Williams hat játékot engedélyezett Francescha Schiavonének, és az elődöntőben az Ana Ivanovics - Petra Kvitova párharc győztesével mérkőzik.

TENISZ, WTA-TORNA, ZÜRICH, 600 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS
NEGYEDDÖNTŐ:
V. Williams (amerikai, 3.)-Schiavone (olasz) 6:3, 6:3
Medina Garrigues (spanyol)-Azarenka (fehérorosz) 4:6, 6:3-nál Azarenka vállsérülés miatt feladta
Pennetta (olasz)-Srebotnik (szlovén) 7:5, 6:2
Ivanovics (szerb, 2.)-Kvitova (cseh) később