Pazarul hajrázott Szávay Ági

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 14. 20:42
Menetálisan és pszichikailag is erős volt az első számú magyar teniszező: Szávay Ágnes 3:6, 6:2, 7:6-re győzött Olga Govorccova ellen a 600 ezer dollár összdíjazású eastbourne-i füves pályás verseny első fordulójában. Klasszisunk már brékelőnyben volt a döntő szettben, majd ellenfele egyenlítését követően 7-2-re hozta a rövidítést.


EASTBOURNE/WTA (600 EZER DOLLÁR), 1. FORDULÓ:
Szávay Ágnes-Govorcova (fehérorosz) 3:6, 6:2, 7:6 (7-2)
Bartoli (francia, 8.)-Dusevina (orosz) 6:4, 7:5
Stosur 8ausztrál, 3.)-Oudin (amerikai) 6:4, 6:4

 

A nemzetközi szövetség (ITF) statisztikája szerint Szávay negyedszer találkozott Govorcovával. Hat évvel ezelőtt a 10 ezer dolláros boli tornán még a fehérorosz volt a jobb, azóta viszont a magyar teniszező fordított, 2008-ban és az idén is nyert Párizsban. Igaz, az idei szezon elején sérülés miatt feladásra kényszerült Govorcova, de akkor már Ági vezetett.

Az első füves pályás randevú rosszul kezdődött, a jobban adogató és fogadó Govorcova simán hozta az első játszmát. Szávay ekkor megemberelte magát, könnyedén egyenlített, majd a harmadik felvonásban 4:2-re is vezetett.

Govorcova azonban feltámadt, egyenlített, majd kiharcolta a rövidítést. Itt már nem volt esélye, Szávay gyorsan 5-1-es előnyre tett szert, innen pedig nem volt kérdés, ki jut a következő körbe.

A magyar teniszező a következő körben az egykori wimbledoni döntős Marian Bartolival csap össze. Két évvel ezelőtt Berlinben Szávay győzött 7:5, 7:5-re, majd Zürichben 6:4, 6:0-lal vágott vissza a francia.