Pazar meccsen kapott ki a hispán sztár

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 22. 19:37
Nem tartoznak a teniszsport legnépszerűbb alakjai közé, de szombaton a közönség mégis tombolva ünnepelte a nizzai verseny két döntősét, Richard Gasquet-t és Fernando Verdascót. A francia és a spanyol klasszis ugyanis az év egyik legjobb meccsét játszotta, 2 óra 38 percig gyűrte a salakot, pazar ütések egész sorával szórakoztatta a szurkolókat. Végül a gallok büszkesége győzött, három év után ünnepelhetett ATP-diadalt.


 

OPEN DE NICE COTE D'AZUR (450 EZER EURÓ):
Gasquet (francia)-Verdasco (spanyol) 6:3, 5:7, 7:6 (5)

A 23 éves francia teniszező három évvel ezelőtt még 7. volt z ATP-rangsorban, de hamarosan hullámvölgybe került, majd kínos főszereplője volt egy kábítószer-ügynek. Hosszú ideig tartott a hányattatás, vissza is esett a listán, jelenleg csak a 68.

Szombaton aztán a nizzai közönség támogatása erőt adott Gasquet-nak, aki elképesztő akarerővel játszott, de a fantasztikus erőnléttel bíró Verdasco sem adta olcsón a bőrét. Pazar ütésváltások, támadásbefejezések és kontrák jellemzték a finálét, ez is mutatja, napjaink férfitenisze elképesztően kiegyenlített, a színvonal pedig rendkívül magas.

Gasquet három év után nyert versenyt, de sokáig, sőt egyáltalán nem ünnepelhet. Vasárnap ugyanis kezdődik az év második Grand Slam-versenye,  a Roland Garroson pedig a britek sztárja, Andy Murray vár rá. Bizonyára sokan vélik úgy, hogy a szigetországi játékos lesz az egyértelmű esélyes, de nagy hiba lenne leírni a gallok büszkeségét. Gasquet ugyan sohasem remekelt a French Openen, de hazai szurkolók előtt bármire képes lehet. Ráadásul mindenki tudhatja, Murray nem kedveli a salakot...