Óriási magyar siker Wimbledonban!

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 21. 18:59
Magyar lány gondoskodott az idei wimbledoni Grand Slam eddigi legnagyobb meglepetéséről, Czink Melinda két szettben, 6:3, 6:4-re győzött a top tízes játékos, tizedik kiemelt ausztrál Samantha Stosur ellen. Az ausztrálnál jóval könnyebb ellenfél jön a második fordulóban: a fehérorosz Anasztaszija Jakimova. Szettveszteség nélkül ment tovább Wozniacki, Sarapova, Azarenka, Li, Kvitova és Bartoli, akárcsak Petkovic, Pavljucsenkova, Peng, Kirilenko, Vinci és Pironkova a kiemeltek közül. Hantuchováért és Safarováért már izgulni kellett egy kicsit.


A korábban top 40-es játékos Czink Melinda csak védett ranglista-pontjainak köszönhetően lehetett főtáblás Wimbledonban, a 2010-es szezon második felét sérülés miatt kihagyta, a 800. hely környékéig csúszott vissza a ranglistán.

Challenger-tornákkal melegített, nem is eredménytelenül, kettőt is megnyert az Egyesült Államokban (Indian Harbour Beach, Dothan). A sorsolással ezúttal sem volt szerencséje a füvespályás Grand Slamen, korábban kezdett már Amelie Mauresmo, Ana Ivanovics, és Agnieszka Radwanska ellen is, most meg a top tízes, tavalyi Roland Garros-döntős Sam Stosurt kapta.

Az Eastbourne-ben elődöntős ausztrállal egyszer játszott korábban, akkor esélye sem volt, 6:4, 6:1-re kapott ki salakon Hobartban, csakhogy annak már több, mint hét éve.

Ezúttal 3-0-ra elhúzott az első szettben, s brékelőnyét megtartva 6:3-mal húzta be az első szettet, érett a bombamleglepetés. A nagy nyomás alatt nem tört meg, sőt, a második játszmában is 3-0-s vezetéshez jutott az egyre idegesebb rivális ellen, méghozzá dupla brékkel. Stosur visszavett egy bréket, de az egyenlítésre nem volt sansza, a magyar lány második meccslabdáját használta ki, miután túlütött az alapvonalon az ausztrál.

Czink a világranglistán jelenleg 262., sokat léphet előre, ha folytatja a meinetelést, amire reaális esély mutatkozik, hiszen a második körben könnyebb ellenfél, a fehérorosz Anasztaszija Jakimova vár rá.

Szettveszteség nélkül ment tovább a játéknapon Wozniacki, Sarapova, Azarenka, Li, Kvitova és Bartoli, akárcsak Petkovic, Pavljucsenkova, Peng, Kirilenko, Vinci és Pironkova a kiemeltek közül. Hantuchováért és Safarováért már izgulni kellett.

ANGOL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (WIMBLEDON)
GRAND SLAM, FŰ, 9 781 631 DOLLÁR
Női egyes, 1. forduló:
Czink (magyar)-Stosur (ausztrál, 10.) 6:3, 6:4

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Elérzékenyült győzelme után Serena
Eltörött a mécses a címvédő Serena Williamsnél, aki sikerrel vette az első akadályt Wimbledonban azok után, hogy, élete legnehezebb 12 hónapján van túl, s tavalyi győzelmét követően 49 hetet hagyott ki. Nem volt könnyű dolga a...
Tovább a teljes cikkhez »