Nulla perc alatt jutott tovább Djokovics

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 30. 15:43
Az ölébe hullott a továbbjutás a világranglista-második szerb Novak Djokovicsnak a Serbia Openen (373 ezer dollár, salak), a legjobb négy között. Meghiúsult ugyanis a belgrádi házi rangadó, Janko Tipszarevics nem vállalja a szombat esti meccset, izomhúzódás miatt feladta a tornát. Vasárnap a spanyol Feliciano Lópezt kell legyőznie Djokónak, hogy másodszor is magasba emelhesse a trófeát 2009 után.


Sokba került Tipszarevicsnek indiai Somdev Devvarman elleni, háromszettes, negyeddöntőbeli győzelem, a szerbek harmadik számú játékosa meghúzódott, így elmarad a várva várt belgrádi derbi.

Mindezt Novak Djokovics jelentette be Facebook-oldalán kora délután:

"Rossz hírem van. Jankónak le kellett mondania a ma esti meccset izomsérülés miatt. Őszintén remélem, hogy gyorsan felépül a salakszezon hátralévő részére. A döntő holnap lesz 16 órakor. Vissza kell hódítanom a címet oda, ahová tartozik, és ez SZERBIA! :-)"

Ezt a meccset tehát kipipálhatta a szerb klasszis, de győzelmi sorozatát nem növelte a továbbjutással, mérlege maradt 26-ból 26.

A kora délutáni találkozón nem született meglepetés, a spanyol Feliciano López két szettben verte azt a Filippo Volandrit, aki 2008 februárja óta először jutott elődöntőbe ATP-tornán.