Nadal visszavágna chilei ellenfelének

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 24. 17:11
Két évvel ezelőtt simán kapott ki következő ellenfelétől a jelenlegi világelső Rafael Nadal a Melbourne-ben zajló tenisz Australian Openen. A spanyol klasszis 2007-ben, az év első Grand Slam-tornáján simán, háromszettben szenvedett vereséget a chilei Fernando Gonzaleztől. A viadal hivatalos sajtótájékoztatóján azonban elmondta, szeretne visszavágni ellenfelének a negyedik fordulóban.


- Tud annál is jobban játszani, mint amit Tommy Haas ellen mutatott?

 

- Nos, mindig lehet jobban játszani, nem? Nem létezik tökéletes mérkőzés. De ma, azok után, hogy lejátszottam néhány meccset, elkezdtem jól teljesíteni. Eleinte túl rövideket ütöttem, Tommy remekül hozta a pontjait, de a kezdeti nehézségek után megfordult a mérkőzés menete. Pont ezért nyertem, és azért is mert egyre jobban sikerültek a fonákjaim, sőt, a tenyereseim is sokat fejlődtek az első percekhez képest. Nagyon örülök, hogy továbbjutottam.

 

- Úgy gondolja, hogy jobban játszik most a torna ezen szakaszában, mint tavaly ugyanekkor?

 

- Sohasem szoktam és nem is szeretem összehasonlítani az éveket. Tavaly ugyanitt az elődöntőig jutottam, amit nagyon jó eredménynek tartottam akkor, mint, amit az év első jelentős tornáján értem el. Jelenleg a negyedik körnél tartok, és biztosan kőkemény mérkőzések várnak még rám. A Fernando Gonzalez elleni csata is borzasztóan nehéz lesz, hiszen két ilyen nehéz mérkőzés megnyerése után, mint amilyen a Hewitt és Gasquet elleni volt, biztosan megnőtt az önbizalma.

 

- Nem érzi úgy, hogy visszavágással tartozik neki azok után, hogy két évvel ezelőtt simán megverte önt (6:2, 6:4, 6:3 – szerk.) Melbourne-ben?

 

- Igen, az a mérkőzés nem tartozik a legjobb meccseim közé, ő viszont remekül játszott akkor. Nagyon jó teniszező, aki bármikor elverhet engem is, bár remélem ez nem következik be. Igyekszem a legjobb játékomat nyújtani ellene, és így megfordítani a két esztendővel ezelőtti eredményt.

 

- Mennyiben befolyásolhatja majd a mérkőzésüket, hogy Gonzalez egy hosszú mérkőzést követően jutott tovább, míg ön gyorsan túljutott ellenfelén?

- Remélem nagyon…De a viccet félretéve nem hinném, hogy nagyban hatna ez a mi kettőnk összecsapására. Ő például nem a tűző napon, az óriási melegben kellett, hogy játsszon, ahogy én. Ez egy nagyon fontos részlet. Persze, valószínűleg eléggé elfáradhatott, de elég jó és erős teniszező ahhoz, hogy ne okozzon ez gondot neki. Nemcsak fizikailag lelkileg is az egyik legjobb játékos.

 

- Szokásos letámadós taktikáját alkalmazza majd ismét a chilei ellen?

 

- Nem ez számít majd, amúgy se lehet soha se tudni előre, nem? Egyszerűen megpróbálom a saját játékomat nyújtani, agresszíven a fonákjaimmal irányítani, illetve nagyon koncentrálnom kell majd a szerváimra is.

 

- Milyennek találja a körülményeket, és úgy összességében a rendezést?

 

- Nagyon jónak, nincs szél. Így mindig könnyebb játszani. Egyébként meg remek a hangulat, nagyon boldog vagyok mindennel, főként mert rengetegen szurkolnak nekem ebből a hatalmas tömegből. Óriási élmény, amikor kisétálok a pályára és hallom, látom a szurkolókat. Mindezekért csakis köszönettel tartozom az ausztrál embereknek.

 

- A tavalyi eredményeivel, azzal, hogy immáron világelsőként játszhat, hogyan tudja motiválni magát itt Melbourne-ben?

 

- Ugyanaz motivál, mint a korábbi években. Mindig, amikor idejövök ugyanaz a célom, azaz, hogy a legjobb formámat nyújtsam. Azzal, hogy világelső vagyok, még nem veszítettem el a motivációmat.