Nadal maradt talpon a maratoni csatában

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 22. 13:50
A vártnál lényegesen nehezebben, három és fél óra alatt 6:4, 6:2, 2:6, 7:5-re gyűrte le a világranglista 26. helyén álló Philipp Kohlschreibert a címvédő Rafael Nadal az ausztrál nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójában.


A spanyol korábbi világelső kedvező előjekkel várhatta a 26 éves német elleni pénteki találkozóját, hiszen hat eddigi összecsapásuk mindegyikét megnyerte. Nadal az elején hozta a papírformát, az eredmény láttán könnyednek tűnő 2-0-s szettelőnybe került, valójában azonban hosszú labdamenetekben kellett kiizadnia a pontokat, ráadásul a szokásosnál többet rontott.

A hibák a harmadik szettben megbosszulták magukat, amikor Kohlschreiber hamar brékelőnybe került, és nem nézett vissza, megnyerve a játszmát szépített. A negyedik felvonásban sem volt meggyőző Nadal, hiába csente el 3-3-nál ellenfele szerváját, a német nyerők sorát ütve ekkor még visszajött, de 5-5-nél az újabb brékhátrány a végzetét jelentette.

Nadal három és fél óra alatt lépett tovább, az Ivan Ljubicic elleni adógatókirályok csatáját megnyerő Ivo Karloviccsal találkozik a 16 között, ahol amennyiben győz, könnyedén Andy Murrayvel találhatja magát szemben a negyeddöntőben.

Jó napot zárt egy másik horvát is, Marin Cilic, aki a néhány nappal Chennai-i döntő után újra felülmúlta a második számú svájci teniszezőt, Stanislas Wawrinkát.

AUSTRALIAN OPEN, HARMADIK FORDULÓ:
Nadal (spanyol, 2.)–Kohlschreiber (német, 27.) 6:4, 6:2, 2:6, 7:5
Reuters
Nadal és Kohlschreiber kézfogása Fotó: Reuters