Nadal kivégezte a wimbledoni döntőst

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 26. 17:14
Egy szoros, egy nagyon sima! Ez volt a "forgatókönyve" a londoni tenisz-világbajnokság pénteki első egyéni találkozójának, amely az idei wimbledoni döntő "visszavágója" volt. Nyáron a világelső Rafael Nadal pazar teljesítménnyel ütötte ki Tomas Berdychet és most sem kegyelmezett. A spanyol fenomén az első, 7:6-os szett megnyerésével bejutott a legjobb négy közé, majd a 6:1-es folytatással a csoportelsőséget is kiharcolta.


 

TENISZ-VB, B CSOPORT, 3. FORDULÓ
Nadal (spanyol)-Berdych (cseh) 7:6, 6:1
 
Az elődöntő párosítása (szombat):
Nadal (spanyol, 1.)-Murray (brit, 5.)
Federer (svájci, 2.)-Djokovics (szerb, 3.) 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Lesz-e Federer-Nadal döntő a szezonzáró világbajnokságon?
Igen 88.9%
 
Nem 11.1%
 

Rafa Nadalnak már az első szett megnyerése is elődöntőt ért, míg ellenfele csak akkor bizakodhatott a bravúrban, ha felülmúlja a hispán ászt. Ennek megfelelő hevességgel esett egymásnak a két teniszező, így jól szórakozott a londoni O2 Arena közönsége. Pazar alapvonalcsaták után dőltek el a labdamenetek, de 6:6-ig senki sem tudta megjósolni a végkimenetelt.

A rövidítésben aztán kiderült, a világelsőt nehéz vagy szinte lehetetlen megingatni. Nadal a lehető legjobbkor vált pontosabbá ellenfelénél, így okkal ünnepelhetett, már bejutott a legjobb négy közé.

Természetesen a második játszma sem maradt el, de izgalmakról ekkor már nem álmodhatott a szurkolósereg. Nadal hatalmas fölényre tett szert, gyorsan brékelőnyre tett szert, majd folyamatosan bombázta ellenfele egyre gyengülő állásait. Berdych lélekben mintha fel is adta volna a meccset, mindössze egy, semmit sem érő gémet húzott be.

Nadal a legjobb négy között a hazai közönség első számú kedvencével, Andy Murray-vel találkozik. A két klasszis eddig tizenkétszer találkozott, a spanyol ász 8-4-re vezet.

A másik elődöntőben Roger Federer-Novak Djokovics mérkőzést rendeznek szombaton.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Djokovics lesz Federer ellenfele
Novak Djokovics könnyedén legyőzte Andy Roddickot (6:2, 6:3) a londoni O2 Arenában zajló ATP-világbajnokság csoportmérkőzésén, így ő méri össze erejét Roger Federerrel az elődöntőben. ...
Tovább a teljes cikkhez »