Murrayt és Britanniát is meglepte Ferrer

Szerző: SHLétrehozva: 2011. november 21. 17:57
Megvan a londoni férfi tenisz-világbajnokság első meglepetése, hiszen a britek kedvence, Andy Murray tulajdonképpen két egyértelmű játszmában, pontosan kétórás ütközetben 6:4, 7:5-re kikapott a spanyol David Ferrertől az A-csoportban. Váratlan vereségével már az első fordulót követően nehéz helyzetbe került a világranglistán harmadik skót.


ATP WORLD TOUR FINAL, A-CSOPORT. 1. FORDULÓ:
Ferrer (spanyol, 5.)-Murray (brit, 3.) 6:4, 7:5

Először vesztett kemény pályán Andy Murray a spanyol Ferrer ellenében. Talán a legrosszabbkor. A skót beragadt a nyitányon, jóllehet sérülés is hátráltatta a játékban - az első szett végén hosszú percekig ápolták a britek üdvöskéjét.

A kúra nem használt, Murray képtelen volt azt nyújtani, amit tud, bár az is igaz, hogy a ranglistán ötödik Ferrer alaposan meglepte őt. Bátorsága és agresszivitása pontossággal párosult, a hálóhoz gyakran felmerészkedő spanyol nem kegyelmezett riválisának.

A derekát fájlaló Murray 44 ki nem kényszerített hibát vétett, ez is közrejátszott abban, hogy kis túlzással simán vereséget szenvedjen. Kettejük különversenyében ezzel szépített Ferrer, aki 5-4-re alakította párharcukat.

A spanyol legutóbb tavaly nyert Murray ellen a madridi salakon (ezen a felszínen a brit fiú még nem verte meg őt), de a skóttal azután nem bírt, sorozatban négyszer maradt alul vele szemben. A rémálom egészen hétfő délutánig tartott.

"Nagyon boldog vagyok, mert a saját teniszemet tudtam játszani - nyilatkozta a 17 ezer néző előtt megnyert találkozó után Ferrer. - Úgy tűnt, Andynek problémái vannak a hátával, ettől függetlenül nagyot küzdöttünk. Ám ez csak az első találkozó volt a tornán, nem szabad elszállnom, hiszen semmi sem dőlt el."

Murray nincs könnyű helyzetben, hiszen ha a legjobb négybe szeretne kerülni (és meg akarja őrizni harmadik helyét a világranglistán), a világelső Novak Djokovicsot, illetve a hetedik cseh Tomas Berdychet is le kellene győzni. Nem lesz könnyű.

21.15-től az előbb említett Djokovics és Berdych egymás ellen lép pályára az O2 Arénában.

A találkozó statisztikája  

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Háromórás csatában győzött Rafa Nadal
Győzelemmel tért vissza több mint egy hónapos pihenője után Rafael Nadal, aki óriási csatában, 2 óra 53 perc alatt verte meg a londoni 2,228 millió fontos ATP-világbajnokság idei egyetlen újoncát, Mardy Fisht a B-csoportban....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Federer a nyitányon is legyőzte Tsongát
Párizs után egy hét alatt másodszor győzte le Roger Federer Jo-Wilfried Tsongát, vasárnap a londoni ATP-világbajnokság nyitányán 6:2, 2:6, 6:4-re múlta felül a franciát az B-csoportban....
Tovább a teljes cikkhez »