Meghódította Moszkvát a szlovák szépség

Szerző: SHLétrehozva: 2011. október 23. 20:31
Negyedik próbálkozásra sikerült tornát nyernie Szlovákia első számú teniszezőnőjének, Dominika Cibulkovának, érdemeit csak növeli, hogy egy premier versenyen, a moszkvai Kremlin-kupán hódította el a trófeát vasárnap.


Egy héttel korábban, Linzben az utolsó akadályon bukott el a szlovák lány, Petra Kvitova nem sok esélyt hagyott neki. Most, ha összeszorított fogakkal is, de sikerült legyőznie a döntőben az észt Kaia Kanepit krimibe illő meccsen, három szettben (3:6, 7:6, 7:5).

Cibulková egy játszma előnyt adott a rutinos észtnek, de aztán még idejében, a második felvonás rövidítésében új erőre kapott, 7-1-re hozta azt, s a döntő szettben is nagyot csatázott ellenfelével.

Háromszor kellett elvennie Kanepi adogatását, hogy aztán végre hozza a sajátját az utolsó felvonás tizenkettedik játékában, két és fél óra küzdelem után. Hasonló bravúrra csak Daniela Hantochová volt képes korábban északi szomszédainknál. Cibulková - aki a negyeddöntőben szerezte meg legnagyobb skalpját (Zvonarjováét) - 157 ezer dollárral és 470 WTA-ponttal gazdagodott, már biztosan a top 20-ban zárja az évet.

Luxembourgban érvényesült a papírforma, a fehérorosz Viktorija Azarenka két szettben, 74 perc alatt lejátszotta a pályáról a román Monica Niculescut. Pályafutása nyolcadik címét ünnepelhette, idén harmadszor jutott csúcsra (Miami és Marbella után).

A férfiaknál az ATP-történelem első szerb házidöntöjét Janko Tipszarevics nyerte a címvédő, és a londoni vb-indulásért harcoló Viktor Troickival szemben, míg a hasonló célokért küzdő Gael Monfils friss tornagyőztesként érkezik majd a budapesti Tennis Classicra.

A francia volt az ATP világranglista top 15-jéből az egyetlen, aki még nem rendelkezett trófeával, egészen vasárnapig, hiszen három szettben térdre kényszerítette Jarkko Nieminent. A finn már a harmadik stockholmi döntőjén maradt alul (ha a párosban elveszített fináléját nem számoljuk).

TENISZTORNÁK - KÖRKÉP
KREMLIN CUP WTA PREMIER
MOSZKVA, 721 EZER DOLLÁR, FEDETT, KEMÉNY PÁLYA
Női egyes, döntő
Cibulková (szlovák, 8.)-Kanepi (észt) 3:6, 7:6 (7-1), 7:5

BGL BNP PARIBAS LUXEMBOURG OPEN - WTA INTERNATIONAL
LUXEMBOURG, 220 EZER DOLLÁR, FEDETT, KEMÉNY PÁLYA
Azarenka (fehérorosz, 1.)-Niculescu (román) 6:2, 6:2

KREMLIN CUP - ATP WORLD TOUR 250
MOSZKVA, 725 EZER DOLLÁR, FEDETT, KEMÉNY PÁLYA
Tipszarevics (szerb, 1.)-Troicki (szerb, 2.) 6:4, 6:2

IF STOCKHOLM OPEN - ATP World Tour 250
STOCKHOLM, 531 EZER EURÓ, FEDETT, KEMÉNY PÁLYA
Monfils (francia, 1.)-Nieminen (finn) 7:5, 3:6, 6:2

A négy helyszín mellett a hétfőn kezdődő isztambuli WTA-világbajnokság sorsolására figyelt vasárnap a teniszvilág, íme a viadal csoportbeosztása:

Bordó csoport
Caroline Wozniacki (dán, 1.)
Petra Kvitova (orosz, 3.)
Vera Zvonarjova (orosz, 6.)
Agnieszka Radwanska (lengyel, 8.)

Fehér csoport
Marija Sarapova (orosz, 2.)
Viktorija Azarenka (fehérorosz, 4.)
Li Na (kínai, 5.)
Samantha Stosur (ausztrál, 7.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Összejött a történelmi szerb házidöntő
Bár Novak Djokovics hátát pihentetve továbbra sem versenyez, nélküle is összejött az ATP Tour első szerb házidöntője, Moszkvában vasárnap a címvédő Viktor Troicki a londoni helyéért harcoló Janko Tipszareviccsel csap össze a...
Tovább a teljes cikkhez »