Másfél órát sem volt a pályán Djoko

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 21. 22:14
Még Roger Federernél is simábban jutott tovább a második fordulóba az idei Australian Open-győztese, Novak Djokovics az angol nyílt teniszbajnokság első fordulójában, a francia Jérémy Chardy ellen. Egy óra, húsz perc alatt győzött 6:4, 6:1, 6:1-re. Két szettben kvalafikálta magát amásodik fordulóba García-López, háromban Ferrer, Tsonga, Llodra, Del Potro és Nalbandian, négyben Söderling, Melzer, Troicki, Simon, Almagro, Mayer, Chela, és Hewitt, csak ötben Verdasco, Juzsnyij és Bagdatisz a nagyok közül. Kiesett Dolgopolov, Tipszarevics, Cilic, Davigyenko, Dodig, Montanes, és Robredo.


A Roland Garros elődöntőjében megtört ugyan Djokovics 43 meccses győzelmi sorozata, de az önbizalma nem lett kevesebb, a minap tett nyilatkozatában hangsúlyozta, vége azoknak az időknek amikor mindenki azt találgatta, vajon Nadal vagy Federer nyer-e Wimbledonban.

"Tudom, hogy Rafa és Roger az a két játékos, akit le kell tudni győzni a trófeáért, különösen itt, ahol 2003 óta nem nyert senki rajtuk kívül. Az a megérzésem, hogy nagyon jó esélyem van a végső sikerre, még akkor is, ha tudatában vagyok annak, hogy Nadal és Federer is magasabb szinten szokott teljesíteni a Grand Slameken, mint általában. Itt van Andy Murray, itt vagyok én, és itt van még néhány játékos, akik elhiszik, hogy képesek megverni őket. Ez a megfelelő hozzállás."

Kedd este nem csak szavakkal üzent, hanem a tettek mezejére lépett a szerb Wimbledonban, imponáló magabiztossággal verte ellenlábasát, pedig nem is egy outsiderről beszélünk, hanem Jérémy Chardyról. A francia Davis-kupa játékos csak az első szettben volt méltó ellenfele a második kiemeltnek, utána összesen két játékot tudott nyerni ellene.

Djoko negyedében küzd a svéd Söderling is, aki rögtön az első meccsén megnehezítette a saját dolgát a német Petschner ellen, de végül a negyedik szett rövidítésében elintézte a hullámzó teljesítményt nyújtó németet. A nap meccse Verdasco és Stepánek teniszkrimije volt, Ana Ivanovics korábbi szerelme jutott tovább 236 perc alatt.

Az Isner-Mahut mérkőzésen azonban elmaradt a teniszmaraton, az amerikainak ezúttal kilen órával kevesebbre, csak kettőre volt szüksége ahhoz, hogy legyőzze  franciát (7:6, 6.2, 7:6).

Két szettben kvalafikálta magát  a második fordulóba García-López (Goluvjev feladta), háromban Ferrer, Tsonga, Llodra, Del Potro és Nalbandian, négyben Söderling, Melzer, Troicki, Simon, Almagro, Mayer, Chela, és Hewitt, csak ötben Verdasco, Juzsnyij és Bagdatisz a nagyok közül. Kiesett Dolgopolov, Tipszarevics, Cilic, Davigyenko, Dodig, Montanes, és Robredo.

ANGOL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (WIMBLEDON)
GRAND SLAM, FŰ, 6,631 MILLIÓ FONT
Férfi egyes, 1. forduló
Djokovics (szerb, 2.)-Chardy (francia) 6:4, 6:1, 6:1

EREDMÉNYEK:

►Férfi egyes, 1. forduló

►Női egyes, 1. forduló

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Villámrajtot vett Federer
Kevesebb, mint két órára volt szüksége Roger Federernek ahhoz, hogy kiejtse a kazahok feltörekvő játékosát, a Davis-kupa negyeddöntőben is érdekelt Mihail Kukuskint az angol nyílt teniszbajnokság második játéknapján....
Tovább a teljes cikkhez »