Magyar vereség a nyitányon Miamiban

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 23. 09:09
Czink Melinda három játszmában kikapott a német Sabine Lisickitől szerdára virradóra a 4,5 millió dollár összdíjazású keménypályás női tenisztorna első fordulójában, ezzel kiesett. Arn Gréta és Szávay Ágnes a szerdai játéknapon mutatkozik be a viadalon, mindketten kínai ellenféllel mérkőznek.


A világranglistán jelenleg csak 469. Czink Melinda, aki a hosszú sérülése után eddig két 25 ezer dolláros versenyen indult, most védett ranglistájával lehetett ott a főtáblán, és a német szabadkártyás Sabine Lisicki ellen startolt.

Mindkét versenyző megélt már szebb napokat, Czink több, mint négyszáz, Lisicki közel kétszáz hellyel marad el legjobbjától a WTA rangsorában.

Korábban háromszor találkoztak, mindannyiszor háromszettes csata kerekedett küzdelmükből, a mostani párharc sem alakult másként.

A baj csak az, hogy a negyedik alkalomból már harmadszor a magyar húzta rövidebbet, pedig csak eggyel tudott kevesebbet brékelni ellenfelénél. Az első és a harmadik szettben is elég volt egyszer elvennie Czink adogatójátékét Lisickinek, s ünnepelhetett a két és fél órás meccs végén. Az orosz Petrova ellen teheti próbára tudását a második körben a korábbi wimbledoni negyeddöntős.

SONY ERICCSON OPEN, MIAMI (4.5 millió dollár, keménypálya)
Lisicki (német, szk.)-Czink (magyar) 6:3, 5:7, 6:4