Legyőzte Federert a francia showman!

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 13. 20:10
Öt meccslabdát is elszórt és drága árat fizetett ezért Roger Federer a párizsi Masters szombati elődöntőjében, ahol elképesztően kiélezett csata végén, a meccs harmadik rövidítésében bukott el Gael Monfils-szal szemben. Életében először győzte le a svájcit a francia közönségkedvenc, aki Robin Söderlinggel döntőzhet vasárnap.


Ebben az évben is Federer nélkül rendezik a BNP Paribas Open döntőjét, ez a trófea továbbra is hiányzik vitrinjéből, akárcsak a Monte Carló-i. A bázeli zseni 12 győzelem után kényszerült térdre Monfils ellen, akit sikerült győzelembe hajszolnia a Bercy-csarnok közönségének.

Nem sok babér termett korábban a torna 12. kiemeltjének Federer ellen (öt meccs, öt vereség), de most egy két óra negyvenegy perces, kegyetlen küzdelem után megtörte rossz sorozatát.

Mindhárom szettben nüanszok döntöttek. Tegyük hozzá, hajszálra volt az üdvösségtől a korábbi világelső, a harmadik szettben 4:1-re is vezetett, a legvégén öt meccslabdát pazarolt el, hogy aztán forduljon a kocka, és Monfils készülhessen a Söderling elleni, vasárnapi csúcsmeccsre.

BNP PARIBAS MASTERS, PÁRIZS
ATP 1000-ES TORNA, 2 227 500 euró, kemény pálya
Férfi egyes, elődöntő
Monfils (francia, 12.)-Federer (svájci, 1.) 7:6 (9-7), 6:7 (1-7), 7:6 (7-4)