Küzdelmesebb meccset várt Szávay Ági

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 11. 19:41
Remek teljesítményt nyújtott Szávay Ágnes a 220 ezer dollár összdíjazású GDF Suez Grand Prix tenisztornán, 61 perc alatt nyert Aljona Bondarenko ellen az elődöntőben, így vasárnap is pályára lép a budapesti eseményen. A magyar klasszis mindössze három játékot veszített, a fináléban az első helyen kiemelt Patty Schnyder lesz az ellenfele.


GDF SUEZ GRAND PRIX – WTA TORNA, BUDAPEST (220 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, SALAK), ELŐDÖNTŐ
Szávay Ágnes (4. kiemelt)-Aljona Bondarenko (ukrán, 6.) 6:1, 6:2
Schnyder (svájci, 1.)-Gallovits (román) 6:2, 6:4

A szombati műsor egy péneteken félbeszakadt negyeddöntővel kezdődött, Schnyder a vártnál nehezebben, három szettben múlta felül Alisza Klejbanovát. A közönség azonban már Szávay találkozóját várta és nem sejthette, az „előmeccs” jóval hosszabb lesz, mint a toptalálkozó.


A Vasas sztárja ugyanis lenyűgöző teljesítményt nyújtott, parádésan adogatott, 79 százalékkal hozta első, 75-tel pedig második adogatásait. A világranglista 36. helyén álló ukrán szőkeség pedig megtette azt a „szívességet”, hogy hibát hibára halmozott, roppant ideges és pontatlan volt.

Szávay gyorsan elhúzott az első szettben, már 5:0-ra is vezetett, semmi sem fenyegette részsikerét. A világranglista 37. helyezettje a folytatásban is elkápráztatta a közönséget, csak 4:0 után veszített gémet. Bondarenko továbbra sem találta a ritmust, dühös is volt magára…

A végén még egy ukrán pont „becsúszott”, de 61 perc elteltével vastapsban tört ki a Római Teniszakadémia közönsége. Szávay Ágnes bejutott a döntőbe!!!

A másik elődöntőben Schnyder szintén 61 perc alatt nyert, ráadásul rövidebb is lehetett volna a találkozó, mert a második szettben 4:2, 40-15-ről "engedte vissza" 4:4-re a romániai lányt. A svájci nagy csatára és sok futásra számít a fináléban, tudja jól, Szávay meccsről-meccsre jobban teniszezik. A balkezes teniszező azonban 12. GP-sikerét is szeretné megszerezni.

 

SZÁVAY ÁGNES NYILATKOZATA:
„Nem erre számítottam, azt hittem, óriási, küzdelmes meccs lesz. Azért örülök nagyon! Olyan teniszt játszottam, amely neki nem feküdt. Sokkal többet hibázott, mint általában. Kétszer már játszottunk, igaz nem salakon. Itt könnyebb volt kivitelezni a taktikát, mint a többi borításon. Pedig kicsit jobban izgultam a közönség miatt, mint a korábbi meccseimen, mert volt egy kellemetlen élményem, két éve simán kikaptam itt az elődöntőben. Ezért nem is tudtam felengedni az elődöntő végéig. Ettől függetlenül is sikerült hoznom a taktikai játékot, ennek nagyon örülök! Kevesebbet is hibáztam, mint a korábbi mérkőzéseimen”. (www.szavayagi.hu)