Kezdi visszanyerni csúcsformáját Nadal

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 13. 18:56
Eddigi legjobb, legszebb teniszét nyújtotta a párizsi Mastersen Rafael Nadal, aki a címvédő, francia Jo-Wilfried Tsongát verte 2,75 millió euró összdíjazású fedettpályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében péntek este. Novak Djokovics Robin Söderlinget verte.


Meccsről meccsre lendül formába a hasizom-sérüléséből a múlt hónapban visszatérő Rafa Nadal a francia fővárosban. Almagro és Robredo ellen három szettre volt szüksége a győzelemhez, Jo-Wilifried Tsongát hatalmas küzdelemben ugyan, de két szettben búcsúztatta úgy, hogy ellenfele összes (szám szerint hat) bréklabdáját hárította.

A hazai kedvenc Tsonga a vereséggel elbukta a kijutást a szezonzáró londoni ATP-világbajnokságra is, akárcsak a svéd Robert Söderling, aki kikapott a nem különösebben sziporkázó Novak Djokovicstól. Fernando Verdasco szerezte meg az utolsó kvalifikációs helyet.

Djokovics egyébként éppen Rafa Nadallal elődöntőzik az elődöntőben, megjósolhatatlan ki nyeri azt a meccset. 

Ezzel ki is alakult a november 22-étől, a londoni O2 Arenában rendezendő ATP-világbajnokság mezőnye: Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovics, Andy Murray, Juan Martín del Potro, Andy Roddick, Nyikolaj Davigyenko, Fernando Verdasco.

ATP-TORNA, BNP PARIBAS MASTERS, PÁRIZS (2 75 millió euró, fedettpálya)

NEGYEDDÖNTŐ

Nadal (spanyol, 2.)–Tsonga (francia, 8.) 7:5, 7:5.
Djokovics (szerb, 3.)–Söderling (svéd, 9.) 6:4, 1:6, 6:3
Monfils (francia, 15.)–Cilic (szerb, 12.)
Stepanek (cseh, 13.)–Del Potro (argentin, 5.)