Kerekesszékbe „kényszerült” a teniszező

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 23. 10:26
Nem biztos, hogy ez a megdöbbentő "akció" ízléses és szimpatikus volt...A németek teniszcsillagocskája, Andrea Petkovic ugyanis pénteken bejelentette, átmenetileg (?) befejezi pályafutását, a közeljövőben inkább tanulmányaira összpontosít. Mindezt normálisan is közölhette volna a médiával és a közvéleménnyel, a 23 éves játékos azonban egészen bizarr módját választotta a meghökkentésnek.


Petkovic pénteken 4:1-re vezetett az első szettben, négy labdája volt az 5:1-hez a világelső Caroline Wozniackival szemben. A német azonban összeroppant, a dán-lengyel klasszis végül 6:4, 6:1-es győzelemmel jutott a stuttgarti verseny elődöntőjébe. Utána a két hölgy a hálónál üdvözölte egymást, a vesztes pedig furcsa "akcióra" szánta el magát.

Az elmúlt hetekben sokször ünnepelt Petkovic kisasszony ugyanis a negyeddöntőt követő sajtótájékoztatóra kerekesszékben érkezett, hogy megmutassa, összeroppant az őt körülvevő felhajtástól. Néhány hete ugyanis Miamiban legyőzte Wozniackit, ezzel egycsapásra Németország ünnepelt sportcsillaga lett. Az ifjú hölgy azonban nem tudta elviselni az óriási média- és közönségérdeklődést, állítása szerint megcsömörlött az egésztől.

A meghökkentő "bevonulással" egyébként a németek humorérzékét próbálta tesztelni. Hát, elég érdekes megoldást talált Andrea...

„A kerekesszékkel próbáltam megmutatni, egyáltalán nem vagyok gép, bár már lassan kezdem úgy érezni magam. Olyan, mintha már százéves lennék, teljesen kikészültem mentálisan, nem szeretnék még jobban szétesni” – mondta Petkovic a médiatalálkozón.

A német lány kijelentette: egyelőre befejezi pályafutását, igaz arról nem beszélt, hogy végleg vagy csak átmenetileg. Andrea Petkovic be akarja fejezni a politológia szakot a griesheimi egyetemen.