Kaliforniai álom: Szávay vs. Radwanska!

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 16. 20:45
Szávay Ágnes folytatta menetelését a 4,5 millió dolláros összdíjazású kaliforniai premier WTA-tornán Indian Wellsben, a harmadik fordulóban a német Kristina Barrois ellen aratott önbizalomnövelő, kétszettes győzelmet a négyes számú pályán. Acapulco után újra negyeddöntőben szerepelhet a magyar sztár a rangos viadalon, ha a keddi játéknapon, a 16 között a top tízes játékos lengyel Agnieszka Radwanskát (mellesleg párospartnerét) is kiejti.


A Gallovits Edina elleni „magyar rangadó” után a németek meglepetésembere, a selejtezőből a harmadik körbe lépő Kristina Barrois várt Szávay Ágnesre Indian Wellsben, a nyolcaddöntőbe jutásért.

A 27 éves, világranglista 83. Barrois egész Németország csodálatára iskolázta le 6:2, 6:2-re a második fordulóban a francia Alize Cornet-t, jó volt vele tehát vigyázni.

Ezzel együtt álomszerűre sikerült a magyar lány kezdése, hiszen a német két kettőshibája után kihasználta első bréklabdáját, majd meg is duplázta a brékelőnyt. (4-0)

Ezután levegőhöz jutott Barrois, és 4-3-ra felzárkózott, de Szávay tudott újítani. Harmadik bréklehetőségét is könyörtelenül kihasználta, majd hozta adogatását és a szettet (6:3).

Hiába javult valamelyest a második szettben Barrois szervája, és romlott kissé Szávayé, ez csak arra volt elég a németnek, hogy megizzassza 22. kiemelt riválisát. Szávay kettős brékelőnyéből egyet a végére is megtartott, és 6:3, 6:4-re győzött.

TENISZ WTA-TORNA (PREMIER), INDIAN WELLS, 4,5 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNYPÁLYA

NŐI EGYES, 3. FORDULÓ

Szávay Ágnes (magyar, 22.)–Kristina Barrois (német) 6:3, 6:4
A nyolcaddöntőben: Szávay–A. Radwanska