Jankovics idén negyedszer nyert tornát

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 12. 16:22
Jelena Jankovics nyerte az 1,34 millió dollár összdíjazású keménypályás tenisztornát Moszkvában, miután legyőzte két szettben Vera Zvonarjovát. A szerb világelső magabiztosan teniszezett, nem sok esélyt adott az orosz versenyzőnek, és ennek köszönhetően begyűjtötte negyedik trófeáját ebben az esztendőben.


 

MOSZKVA, NŐI KEMÉNYPÁLYÁS TENISZTORNA, DÖNTŐ:
Jankovics (szerb, 1.) - Zvonarjova (orosz, 7.) 6:2, 6:4

 

Jelena Jankovics tanult szombati hibájából, és ezúttal a mérkőzés elejétől maximálisan a játékra koncentrált. Egy nappal korábban az elődöntőben ugyanis az első szettet csúnyán, 6:0-ra elbukta Jelena Gyementyjevával szemben.

 

A fináléban azonban már a kezdés is jól sikerült, és kiváló szervajátéka mellett kétszer brékelt is, így az első felvonást könnyedén hozta 6:2-re.

 

A folytatásban Zvonarjova érezte, hogy hazai közönség előtt kutyakötelessége összeszednie magát, és kétszer el is vette a világelső adogatását, de ez sem volt elég, hiszen sajátját háromszor elbukta, így a szett, és egyben a finálé is odalett számára.

 

Jankovics begyűjtötte harmadik tornagyőzelmét zsinórban, ebben az évben összességében a negyediket.

 

„Nagyon boldog vagyok, hogy sorozatban a harmadik trófeámat is megnyerten – nyilatkozta a huszonhárom éves klasszis. – Ráadásul nagyon élvezem azt, hogy világelső lehetek.”

 

„Nagyon nehéz volt a Vera elleni találkozó, hiszen egyetlen pillanatra sem adta fel a mérkőzést, ezzel a hozzáállásával arra kényszerített, hogy a legjobbamat nyújtsam. Nagyon jól éreztem magam az elmúlt héten Moszkvában, és jövőre minden bizonnyal visszatérek ide, hogy megvédjem a címemet.”