Ismét két magyar teniszezőnő a százban

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 6. 08:11
A selejtezőből főtáblára jutó Czink Melindának túl nagy falat volt a harmadik helyen kiemelt francia Marion Bartoli a 220 ezer összdíjazású, Brisbane-ben zajló keménypályás WTA-torna második fordulójában. A vesztes magyar kiválóság becsületére váljon azonban, hogy három játszmára kényszerítette a nálánál papíron esélyesebb francia riválist, ráadásul az első szettet meg is nyerte.


BRISBANE, 220 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNY PÁLYA:
NŐI EGYES, 2. FORDULÓ:
Bartoli (francia, 3.) – Czink Melinda 5:7, 6:3, 6:1
V. Azarenka (fehérorosz) - Gajdosova (szlovák) 7:6, 7:5
Garbin (olasz) - Klejbanova (orosz) 4:6, 6:4, 6:2

 

Az első szettben nem látszott a WTA-világranglistán elfoglalt jelentős különbség, a 105. helyen álló Czink kiélezett küzdelemben legyűrte az 54. helyen álló Garbint. Annyit azért jegyezzünk meg, amíg a rutinos franciát jegyezték egykoron – másfél éve – a 22. helyen is, addig a magyarnak a 64. hely volt a csúcs. Az sem a minap volt, hanem még 2004 márciusában…

 

A találkozó folytatásában aztán már kijött az „osztálykülönbség”, Bartoli fordított, négy játékot engedélyezve a mérkőzésből hátralévő két játszma alatt magyar ellenfelének.

 

Czink azonban veresége ellenére is elégedetten és pontokban gazdagon zárhatja a brisbane-i tornát, hiszen a selejtezőben három, a főtáblán további egy találkozót nyert, az így szerzett pontokkal pedig bebiztosította magának a tagságot a Top 100-as mezőnyben hétfőtől. Hosszú idő után lesz újra két magyar női éljátékos a legjobb száz mezőnyében.

 

A kívülállók, a drukkerek pedig csak most sajnálhatják igazán, hogy Czink lemondta a szereplést a válogatottban: februárban a Fed-kupában Észtországban lesz jelenése legjobbjainknak. Már aki vállalta a megmérettetést… Így viszont Szávay Ágnes lesz az egyedüli Top 100-as játékosunk, pedig Czinkkel megerősítve valóban esélyesként léphettünk volna pályára. Esély így is van persze, csak arányosan kevesebb…