Gasquet nehéz helyzetbe hozta Tsongát

Szerző: SHLétrehozva: 2013. október 20. 23:36
Szetthátrányból, és a döntő játszmában brékhátrányból fordítva győzött Richard Gasquet a moszkvai Kremlin Kupa vasárnapi döntőjében, kazaz vetélytársa, Mihail Kukuskin ellen (4:6, 6:4, 6:4). A francia sztár azért is örülhet, mert ezzel virtuálisan indulónak számít az év végi londoni ATP-világbajnokságon, ahol 2007 óta nem szerepelt.


Gasquet nagyot küzdött (hétszeri egyenlő állás után sikerült felállnia brékhátrányból a harmadik szett nyolcadik játékában), idei harmadik tornáját nyerte, és hogy mennyire jó szezont él meg, azt jelzi, idén először eljuthat az ötven győztes meccsig.

Sikere honfitársa, Jo-Wilfried Tsonga számára a legrosszabb hír, hiszen át kellett adnia az utolsó, még vb-kvalifikációval kecsegtető helyet, a kilencediket az ATP Race-listán. Ami az év végig csúcsviadalt illeti, Murray sérültet jelentett, Nadal, Djokovics, Ferrer és Del Potro már megváltotta belépőjét, Berdych is szinte biztosan célba ér. A maradék három helyért hatan harcolnak, a sorsdöntő játékhét nem annyira a most következő lesz (Bázellel, ill. Valenciával), mint inkább az utolsó, a párizsi Masters küzdelmeivel.

Federer és Wawrinka vb-részvétele igencsak valószínű, Gasquet is jó úton jár, Tsonga "kijutásához "ellenben extra teljesítmény és egy kis szerencse is kell a Bercyben. Raonic és Haas esélye inkább csak matematikai a londoni szereplésre.

HÁROM HELY KIADÓ A VB-RE, HATAN PÁLYÁZNAK (ATP RACE)
7. Stanislas Wawrinka (svájci)     3150 pont
8. Roger Federer (svájci)     3145
9. Richard Gasquet (francia) 3120
10. Jo-Wilfried Tsonga (francia) 3055
11. Milos Raonic (kanadai)     2770
12. Tommy Haas (német)     2425

Címkék: Richard Gasquet