Fejetlenség és drogháború Acapulcóban

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 22. 16:45
A WTA és az ATP is óvatosságra intette az acapulcói Grand Prix-n induló profi teniszezőket. A két nemzetközi szervezet a helyi biztonsági erőkkel összefogva mindent megtett és megtesz azért, hogy játékosait ne tegye ki veszélynek a mexikói üdülőparadicsomban, ami január óta drogháború helyszíne, legutóbb 14 lefejezett holttestet találtak. Az indulók között egyetlen magyar található: Arn Gréta (59.) magyar idő szerint kedden este kezdi meg szereplését a 32-es főtáblán.


Két évvel ezelőtt Szávay Ágnest legyőzve a selejtezőből a főtáblára jutott magyar lány harmadik kiemeltként tért vissza, a román Edina Gallovits-Hallal találkozik az első fordulóban. A világranglista 82. helyén álló 26 esztendős ellenfél egyesben eddig nem nyert mérkőzést 2011-ben, pedig három viadalon is indult, ám párosban Bogotában a WTA-versenyen győzött.

Az egykor kedvelt mexikói turistaparadicsom egyékbént az utóbbi időben kihalt, a városban és környékén drogháború folyik, januárban 14 férfi fej nélküli holttestét találták meg egy bevásárlóközpont közelében, egy 15. ember tetemét pedig egészben.

Az ATP a hírek hallatán óvatosságra intette játékosait, akiket arra utasított, hogy mindig hoteljük közelében maradjanak, kiesésük után pedig azonnal távozzanak. A városban 220 ezer dolláros női és 955 ezer dolláros férfi tenisztornát rendeznek.