Federer: újabb francia skalp

Szerző: SHLétrehozva: 2011. november 10. 20:57
Újabb franciát leckéztetett meg Roger Federer Párizsban, a fedettpályás Masters csütörtök esti nyolcaddöntőjében. Egy óra öt perc alatt ejtette ki a hazai kedvenc Richard Gasquet-t, az előző körben egyébként még ennyi időre sem volt szüksége Adrian Mannarino leléptetéséhez. A nyolc között azzal a Juan Monacóval találkozik, akit eddig háromból háromszor megvert.


Menetel a svájci világklasszis a döntő felé, amely tavaly már majdnem összejött neki, de öt meccslabdát is elszórva "odaajándékozta" a továbbjutást Gael Monfilsnek. Azon a versenyen, amelyen pályafutása során még egyszer sem sikerült elhódítania a trófeát.

6:2, 2:1-ig összesen két pontot engedélyezett Federer saját adogátásánál, a közönség több izgalomra számított, a második szettben legalább egy visszabréket láthatott Gasquet-től, ám ez is csak arra volt elég, hogy több, mint egy óráig tartson a meccs.

A negyeddöntőben Rafa Nadal jóbarátja, az argentin Juan Monaco próbálja megakadályozni, hogy ellene szerezze meg 800. győzelmét a bázeli csillag az ATP Touron.

ATP PÁRIZS, 2,227 MILLIÓ EURÓ, FEDETT PÁLYA
Férfi egyes, nyolcaddöntő
Federer (svájci, 3.)-Gasquet (francia) 6:2, 6:4