Elsőből lett kieső Szávay Estorilban

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 3. 20:59
Rögtön a nyitányon elcsúszott az első kiemelt Szávay Ágnes Estorilban, a 220 ezer dollár összdíjazású, salakpályás WTA-torna első fordulójában hétfő este. Szetthátrányból fordított ellene a lett Anastasija Sevastova.


Favoritként érkezett Szávay Ágnes az estorili salaktornára, de nem tudta érvényesíteni a papírformát a lettek üdvöskéje, Anastasija Sevastova ellen.

Már az első szettben sem sziporkázott a magyar kiválóság, de eggyel többször brékelt ellenfelénél, nyeregből várhatta tehát a folytatást.

Amely azonban már nem róla szólt, a lett 3-0-val elhúzott és a játszmát is behúzta az erős szélben.

Nem tudott újítani Szávay, a döntő szettben ugyan 3:1-re vezetett, de 3-3-nál semmire veszítette el adogatójátékát, s innen már egyenes út vezetett az első körös búcsúhoz. A WTA Tour honlapja szerint nem igazi meglepetés Szávay Ági veresége, mert a húsz éves lett januárban is háromszettes meccset játszott a magyarral.

Párosban javíthat, a szlovák Magdalena Rybarikovával az oldalán a nyolc közé jutásért meccsel. A másik ágon Czink Melinda a spanyol Arantxa Parra Santonjával párban két szettben már nyert egy német, osztrák duó ellen. Czink várhatóan kedden rajtol egyéniben, az első körben a svájci Stefanie Vögele lesz az ellenfele.