Egy wimbledoni álommal kevesebb

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 3. 17:12
Nem sikerült a döntőbe jutás Babos Tímeának a junior lányok versenyében Wimbledonban. A thaiföldi Noppavan Lercsivakarn ellen az első játszmában ugyan még 2:1-re vezetett a hatodik kiemelt magyar, de a folytatásban megsérült és nem csinált több gémet.


Talán nem véletlen, hogy az ázsiai korábban négyből négyszer bizonyult jobbnak a magyarnál, igaz utoljára több mint egy éve találkoztak, és Babos nagyon fogadkozott a mérkőzés előtt, hogy most visszavág.

"Nem ennek kellett volna történnie, nem ezt érdemelte a sorstól Timi. Az első játszmában kettő-háromnál egy labda után futott, amikor a kitámasztásnál megcsúszott, és nagyon komolyan meghúzódott a combizma. Ápolni kellett, nem akarta föladni a mérkőzést. Azt nem mondom, hogy ha nincs ez a sérülés, akkor ő nyer, mert a thaiföldi lány nagyon jól teniszezett, de az biztos, hogy egy sokkal szebb, szorosabb meccset játszhatott volna" - nyilatkozta szomorúan a SportHirado.hu-nak Babos Csaba Tímea edző-édesapja.

„A bal combomat húztam meg. Nagyon fájt, nem tudtam terhelni és így a tenyereset sem voltam képes rendesen ütni. Az első szett végén kikértem az orvost, de nem segített sokat, egy ilyen sérüléssel nem nagyon tud mit csinálni, bekötözte, de nem ért semmit. Nem akartam feladni, mert mégis wimbledoni elődöntőt játszottam.
Nem teniszeztem rosszul az elején, de sérülés nélkül is nagyon nehéz lett volna nyernem, mert a lány nagyon jól játszott.
Nem vagyok elkeseredve, sokkal jobban megy a játék, mint tavaly, amikor meccset sem nyertem itt, most meg a legjobb négy közé jutottam és nagyon jó meccseket játszottam.
Az elődöntő után nagyon megnőtt az érdeklődés, újságírók kérdeztek, a Wimbledon rádióban is interjút csináltak velem. Ja, és egyből elvittek dopping-tesztre.
Nagyon várom a következő versenyt és bízom benne, hogy a szombati pihenő, az orvos eltiltott minimum egy napra a tenisztől, elég lesz ahhoz, hogy akár már vasárnap pályára lépjek”- bizakodott Babos Tímea, akit nagyszerű wimbledoni menetelésének köszönhetően, hétfőtől valószínűleg a harmadik helyen jegyeznek a juniorok világranglistáján. Igaz legközelebb a felnőttek között lép a pályára. A jövő héten egy angliai tízezer dolláros füvespályás ITF-tornán szerepel. Utána már a felnőtt világranglistán is megjelenik magyar tehetség neve.

 

Címkék: teniszwimbeldon