Djokovics maszkban jött és simán nyert

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 28. 21:39
Novak Djokovics szűk egy órányi játék után könnyen jutott a harmadik fordulóba a 2,27 millió euró összdíjazású párizsi fedettpályás férfi tenisztornán, a Mestersorozat kilencedik, egyben utolsó állomásán. A szerb klasszis ellenfele, Dmitrij Turszunov a második szett hajrájában visszalépett. Andy Roddick könnyen győzte le Feliciano Lopezt.



A harmadik helyen kiemelt Djokovics úgy gondolta feldobja egy kicsit a párizsi publikumot, és egy olyasmi maszkban érkezett a pályára, mint amilyet talán Zorro viselhetett.

 

Miután a francia nézők megmosolyoghatták a szerb mókamester ötletét, megbizonyosodhattak arról, hogy a szerb a kiváló humorérzéke mellett bizony még mindig kiváló teniszező is egyben, hiszen rögtön az első gémben elvette orosz ellenfele adogatását, és sajátját magabiztosan hozta. Ahogy teltek a percek a szerb még egyszer megismételte ugyanazt, mint a meccs elején, így kettős fogadóelőnybe került.

 

Turszunovnak nem sok jó momentuma volt az első felvonásban, így nem is nagyon kell magyarázni azt, miért nyerte Djokovics 6:2-re az első szettet.

 

A történethez azonban hozzátartozik az, hogy a játszma végét követően az orosz versenyző vállsérülésre panaszkodott, de ennek ellenére folytatta a mérkőzést.

 

A második felvonásban a két játékos egyaránt egyszer-egyszer vette el az ellenfél szervajátékát, azonban 4:3-as Djokovics-vezetésnél Turszunov feladta a küzdelmet.

 

Ekkorra úgy tűnt az orosz nem bírja tovább a gyűrődést, és úgy itélte meg, hogy a továbbiakban kár lenne küzdenie, hiszen nem ő a mérkőzés esélyese. Ennek köszönhetően a szerb klasszis mindössze ötvenhárom perc alatt kvalifikálta magát a harmadik fordulóba.

 

Andy Roddick remekelt az elllen a Feliciano Lopez ellen, aki szombaton még a baseli elődöntőben Roger Federerrel szemben maradt alul. Az amerikai klasszis fantasztikusan szervált, és kiváló fogadójátékának köszönhetően hamar behúzta az első felvonást.

 

A folytatásban is megmutatta a hetedik helyen kiemelt versenyző, hogy miért is tartozik a világ elitjéhez hosszú évek óta, és nagyszerű formában teniszezve megnyerte a második játszmát is, és bejutott a harmadik körbe.

 

PÁRIZS, 2,27 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS:
2. FORDULÓ:
Djokovics (szerb, 3.) - Turszunov (orosz) 6:2, 4:3-nál Turszunov feladta
Roddick (amerikai, 7.) - F. Lopez (spanyol) 6:3, 6:4
1. FORDULÓ:
Stepanek (cseh) - Gicquel (francia) 6:4, 3:6, 6:4