Djokovics Lendl-etben: már 25!

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 28. 00:32
A várakozásoknak megfelelően, magabiztos győzelemmel kezdte a salakszezont az első kiemelt Novak Djokovics Belgrádban, hazai közönség előtt. A román Adrian Ungurt verte 6:2, 6:3-ra, 68 perc alatt. Idei nyerő szériája már 25 meccses, ilyet utoljára a csehszlovák teniszlegenda Ivan Lendl produkált két és fél évtizede.


A következő sorminta alapján alakult mindkét szett: Djokovics elhúzott 3:0-ra, a 26 éves román visszajött a brékhátrányból, de az egyenlítéshez már nem sikerült hoznia az adogatását, innen aztán megint csak az történt, amit Djoko akart.

Ungur nem sokat villogott idén az ATP Touron (csupán egy Ferrer elleni vereséget jegyez főtáblás meccsen), de most nem kellett szégyenkeznie, kétszer is lebrékelte a "legyőzhetetlen" szerbet. "Közel egy éve nem játszottam salakon, még szoknom kell ezt a borítást" - magyarázta a világranglista-második nyilatkozatában, érezni lehetett, nem volt teljesen elégedett a teljesítményével.

A szlovén Blaz Kavcic (97.) ellen folytathatja a négy közé jutásért. "Játszottam már ellene 14 évesen. Megvert. Ideje visszavágni" - szellemeskedett a szerb.

Utoljára Ivan Lendl volt képes ilyen jó rajtra a férfiaknál, 1986-ban jutott el 25 sikerig, ahol meg is állt. John McEnroe rekordja azonban még nincs veszélyben, az amerikai 39 meccsen át nem talált legyőzőre 1984-ben.

Djokovics 67 szettből 61-et megnyert ebben az esztendőben, három kontinensen négy trófeát gyűjtött be, utoljára attól a Roger Federertől kapott ki (öt hónapja Londonban), akit azóta megelőzött a világrangsorban. Azt mondja, új étrendje adott szárnyakat neki, úgy érzi, a leglassabb borításon is képes bárkit legyőzni, még a salakkirályt is...

SERBIA OPEN 2011 - ATP WORLD TOUR 250
BELGRÁD, 373 EZER DOLLÁR, SALAK
Férfi egyes, 2. forduló
Djokovics (szerb, 1.) - Ungur (román) 6:2, 6:3
Kavcic (szlovén) - Melo (brazil) 7:5, 6:3
F. López (spanyol) - F. González (chilei) 6:4, 7:6
Montanes (spanyol, 4.) - Berrer (német) 3:6, 6:2, 6:2