Djokovics könnyen lépett át Cilicen

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 26. 19:12
Kialakult az elődöntő mezőnye a Dubajban zajló 2,23 millió dollár összdíjazású férfi tenisztornán. Az első helyen kiemelt szerb Novak Djokovics mellett a francia Richard Gasquet és Gilles Simon, valamint a spanyol David Ferrer jutott be a legjobb négybe.


Az elődöntőbe került négy versenyző közül Richard Gasquet-nek volt a legkönnyebb dolga, a francia teniszező ellen ugyanis nem állt ki a korábban bokasérüléssel küzdő, most pedig vírusos fertőzéssel bajlódó Andy Murray. A másik három továbbjutó is viszonylag könnyen lépett tovább, hiszen két szettre volt szükségük a győzelemhez.

Az első helyen kiemelt Novak Djokovics ellenfele a horvát Marian Cilic volt, aki jó formában kezdte az évet, hiszen nyert Chennaiban és Zágrábban is.

A 20 éves horvát azonban a negyeddöntőben már nem tudta megverni Djokovicsot, aki mindkét szettben el tudta venni ellenfele egy-egy adogatását. A szerb ellenben hárítani tudta mind a hat bréklabdát, amihez ellenfele jutott.

Djokovics ellenfele a francia Gilles Simon lesz, aki azt a 36 éves Fabrice Santorót verte, aki az idény végén visszavonul. A másik ágon a mérkőzés nélkül továbbjutó Gasquet David Ferrerrel csap össze.

DUBAJ, NEGYEDDÖNTŐ:
Djokovics (szerb, 1.) Cilic (horvát, 5.) 6:3, 6:4
Gasquet (francia) Murray (brit, 2.) játék nélkül
Simon (francia, 3.) Santoro (francia) 7:6 (7-3), 6:1
Ferrer (spanyol, 4.) Andrejev (orosz, 6.) 7:5, 6:1