Czinkék a siker kapujában buktak el

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 9. 14:26
Szett- és brékelőnyben is volt a Czink Melinda-Arantxa Parra Santonja kettős, de végül vereséget szenvedett a párostorna döntőjében a 220 ezer dollár összdíjazású brisbane-i teniszversenyen. A finálét az Andrea Hlavackova-Lucie Hradecka duó nyerte.


A 82 perces találkozó első harmada álomszerűen alakult Czinkék számára, esélyt sem adtak ellenfelüknek, 6:2-es részsikert arattak. Pedig Hlavackova 42., míg Hradecka 58. azon a ranglistán, amelyen a magyar hölgy 112., míg spanyol társa 59.

Vagyis a cseh páros számított a döntő esélyesének, ehhez képest Czink és Parra Santonja a második szettben is vezetett 3:1-re. Úgy tűnt, közel a győzelem, de ekkor sajnos egy komoly megtorpanás következett. A csehek visszabrékeltek, majd nagy csata után jöhetett a rövidítés. A tie-breakben sajnos összezuhantak Melindáék, 3-7 lett a vége.

Az egyenlítés végképp meghozta a cseh kettős önbizalmát, a mindent eldöntő szuperrövidítés már egyoldalún alakult. Hlavackova és Hradecka gyorsan elhúzott, simán nyert 10-4-re.

Czink Melinda legközelebb a szintén 220 ezer dolláros hobarti tornán indul, egyesben a 8. helyen kiemelt Gisela Dulko lesz az ellenfele a nyitó körben. Az argentin szépség mindössze egy hellyel előzi meg a magyar teniszezőt a világranglistán, vagyis egyáltalán nem számít verhetetlen riválisnak. Czink és Dulko még sohasem csapott össze WTA-tornán.

 

WTA TORNA, BRISBANE (220 EZER DOLLÁR), PÁROS, DÖNTŐ:
Hlavackova, Hradecka (cseh)-CZINK MELINDA, Parra Santona (magyar, spanyol) 2:6, 7:6 (7-3), 10-4