Czink fájdalmas búcsúja, feladta

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 13. 21:55
Sérülés miatt negyedóra után feladta csütörtöki nyolcaddöntőjét Czink Melinda a kétmillió dollár összdíjazású WTA-tornán Cincinnatiben, az Egyesült Államokban. Így nem tudhattuk meg, mire képes a dán Caroline Wozniacki ellen a magyar lány azután, hogy Alize Cornet-t és Ana Ivanovicsot is hazaküldte. Venus Williams és Szvetlana Kuznyecova nem hitt a szemének, előbbit az ellenállhatatlan Flavia Pennetta, utóbbit nagy visszatérő Kim Clijsters ejtette ki a viadalon.


Szomorú véget ért Czink Melinda menetelése Cincinnatiben. A világranglistán 59. magyar hölgy bizonyára a női tenisz egyik nagy ifjú csillaga, Caroline Wozniacki számára is tartogatott néhány meglepetést, de első két adogatójátékát elveszítette, majd 0:3-as állásnál, negyedóra játék után, vélhetően sérülés miatt feladta a küzdelmet.

Szávay Ágnes végzete, Flavia Pennetta ellenállhatatlan formában teniszezik, két szettben kerekedett felül a harmadik kiemelt amerikai Venus Williamsen. Egymás után 14. győzelménél tart (utóbbi 18 meccséből csupán egyszer kapott ki). Csoda lenne, ha a szlovák Daniela Hantuchova fel tudná tartóztatni.

Parádésra sikerül az egykori világelső belga Kim Clijsters nagy visszatérése, aki két év kihagyás után fogott újra teniszütőt a profik között.  Az idei Roland Garros bajnokát, az orosz Szvetlana Kuznyecovát győzte le három játszmában, s könnyen lehet, a jelenlegi világelsővel kerül szembe a negyeddöntőben.

WESTERN & SOUTHERN FINANCIAL GROUP WOMEN'S OPEN –
WTA-TORNA, CINCINNATI, KÉTMILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNY PÁLYA
NŐI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Wozniacki (dán, 8.)–Czink (magyar) 3:0-nál Czink feladta
Pennetta (olasz, 14.)–V. Williams (amerikai, 3.) 7:6 (7-2), 6:4
Clijsters (belga)–Kuznyecova (orosz, 6.) 6:4, 4:6, 6:2
Hantuchová (szlovák)–Zvonarjova (orosz, 7.) 7:6 (8-6), 0:6, 7:6 (7-5)