Czink: egyesben igen, párosban nem

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 5. 21:32
Czink Melinda sikerrel vette az első akadályt Estorilban, a 220 ezer dollár összdíjazású salakpályás WTA-tornán, miután két szoros játszmában verte a spanyol Eva Fernandez-Bruguest az első fordulóban. Párosban Czink kiesett, Marosi továbbjutott.


A karrierje legjobb WTA-helyezésén (62.) álló magyar teniszezőnő 7:5, 7:5-re győzte le selejtezőből induló ellenfelét. Tizennégy bréklabdát harcolt ki a meccsen, amiből hatot értékesített.

A múlt héten Fezben egészen az elődöntőig vezetett útja, ahol egy sima első szett után gyomorproblémák miatt fel kellett adnia a találkozót.

Azzal az orosz Makarovával játszik a nyolcaddöntőben, aki még a magyarnál is tovább menetelt Fezben, Marokkóban: a döntőben kapott ki a korábban Czinket megverő, első kiemelt Medina Garriguestől 6:0, 6:1-re.

Czink már csak az egyesre koncentrálhat, párosban, a dél-afrikai Natalie Grandin oldalán szuperrövidítésben veszített az Alexandra Dulgheru, Neuza Silva román, portugál kettőssel szemben. Így is maradt magyar versenyző a párosviadal negyeddöntőjében, Marosi Katalin a kanadai Sharon Fichmannal két szettben verte a Julija Bejgelzimer, Chanelle Scheepers ukrán, dél-afrikai duót.

WTA-TORNA, ESTORIL, 220 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, SALAK

NŐI EGYES, 1. FORDULÓ (A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT)
Czink Melinda (magyar)–Eva Fernandez–Brugues 7:5, 7:5
NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ (A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT)
Dulgheru, Silva (román, portugál)–Czink, Grandin (magyar, dél-afrikai) 6:2, 4:6, 10-5
Marosi, Fichman (magyar, kanadai)–Bejgelzimer, Scheepers (ukrán, dél-afrikai) 6:3, 6:2.