Csomagolnak a spanyolok Londonban

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 26. 19:10
Nincs már versenyben a továbbjutásért spanyol teniszező a Mesterek Kupáján, Rafael Nadalhoz hasonlóan Fernando Verdasco is csomagolhat Londonban és készülhet a decemberi Davis-kupa döntőre. Verdasco harmadik meccsét is döntő játszmában vesztette el a brit Andy Murray ellen. A csoportkör utolsó találkozóján Roger Federer és Juan Martín del Potro játszik egymással.


Nem segíti a kezdők szerencséje az ATP-világbajnokságon idén bemutatkozó spanyol Fernando Verdascót, aki ismét óriási csatában kapott ki az O2 Arenában. Harmadszor is három szettben, másodszor döntő szett rövidítésben. Egyik mumusa győzte le, az az Andy Murray, aki korábban nyolc alkalomból hétszer elbánt vele.

Pedig felvette a kesztyűt a hispán, nem szegte kedvét a 6:4-re elveszített első szett, a folytatásban olykor a Rafa Nadal elleni, legendás januári produkcióját idézte néhány szenzációs tenyeressel. A mindent eldöntő tie breakben azonban megremegett a keze, így a brit örülhetett.

Ha az idei világranglistát biztosan élen záró Federer nyer a késő esti meccsen, akkor Murray elődöntős, ha Del Potro győz, akkor a matematika dönt kettejük között.

Nadal után Verdasco is készülhet a december 4-6. között megrendezendő, Csehország elleni Davis-kupa döntőre.

MESTEREK KUPÁJA, LONDON (3,35 millió euró összdíjazás, kemény pálya)
A CSOPORT, 3. FORDULÓ
Murray (brit, 4.)–Verdasco (spanyol, 7.) 6:3, 6:7, 7:6
Federer (svájci, 1.)–Del Potro (argentin, 5.)