Bevették az oroszok Párizst!

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 4. 15:52, Utolsó módosítás: 2009. június 4. 18:05
Öt év után újra orosz házidöntőt rendeznek a francia nyílt teniszbajnokság női egyes versenyében: Dinara Szafinát követően Szvetlana Kuznyecova is biztosította a helyét a fináléban. A világranglista-vezető Szafina Dominika Cibulkova ellen, honfitársa, Kuznyecova három játszmában, Samantha Stosurral szemben győzött. Egyikük biztosan felér a csúcsra a második próbálkozásra.


A 2004-es Anasztaszija Miszkina-Jelena Gyementyjeva csata után ismét orosz finálé következik a nőknél a francia fővárosban.

A 23 éves, Párizsban tavaly finalista Dinara Szafina egy óra negyvenegy perc alatt, 6:3, 6:3-ra nyert Dominika Cibulkova ellen. A Szávay Ágit búcsúztató 20. kiemelt szlovák jól kezdett a Philippe Chatrier Stadionban, de a korai brék kevésnek bizonyult az igazi meglepetéshez. A moszkvai még idejében nagyobb sebességre kapcsolt, és a fontos pontoknál jobban koncentrálva magabiztosan győzött.

Szvetlana Kuznyecova is második döntőjére készülhet Párizsban (2006-ban Justine Henin verte meg). A lendületes, energikus orosz vitte a prímet, de 6:4, 4:2 után leeresztett, majd a rövidítésben alul is maradt. Ez azonban nem törte meg Kuznyecovát, aki 6:3-al győzött a döntő szettben, Stuttgart és Róma után tehát Párizsban is a két orosz lány ütközetével zárul a női egyes. Hoszonegy év elteltével először képviselte versenyző az ausztrál színeket a női elődöntőben, de ennél többre már nem futotta Stosur erejéből.

$$jatekos$$

FRANCIA NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (ROLAND GARROS 2009) – GRAND SLAM-TORNA, PÁRIZS, SALAK, 16.1 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS
NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Szafina (orosz, 1.)–Cibulkova (szlovák, 20.) 6:3, 6:3
Kuznyecova (orosz, 7.)–Stosur (ausztrál, 30.) 6:4, 6:7 (5-7), 6:3