Bejött Jancsó Miklós párizsi jóslata

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 31. 19:24
Játszmavesztés nélkül jutott a negyeddöntőbe Rafael Nadal. Azt viszont túlzás lenne állítani, hogy a spanyol salakkirály besétált a legjobb nyolc közé a Roland Garroson: a brazil Thomaz Bellucci parádés labdameneteket produkált és négyszer is elnyerte a második kiemelt adogatójátékát. Nagyon azért nem kellett izgulniuk a mallorcai híveinek, de az előadás legalább látványos, fordulatos volt (6:2, 7:5, 6:4). Nadal az elődöntőbe kerülésért a Fernando Verdascót négy játszmában búcsúztató Nicolas Almagróval találkozik. Garantált a spanyol siker. A keddi műsor slágere a Federer-Söderling csata, a svájci és a svéd tavaly a fináléban küzdött, most a negyeddöntőben összekerültek.


Megint a negyedik forduló és újra egy balkezes. Akár erre is gondolhatott Rafael Nadal, miközben a brazil Thomaz Bellucci elleni mérkőzésre készült. Egy éve Robin Söderling törte meg a spanyol bámulatos párizsi sorozatát (negyedik forduló, balkezes). Ezúttal szó sem volt efféle szenzációról. A dél-amerikai húzogatta ugyan az oroszlán bajszát, időnként tizenkilencre is lapot kért és bejött neki, de a fontos pillanatokban mindig tudott válaszolni Nadal. Jellemző a meccs forgatókönyvére, dramaturgiájára, hogy a brazil négyszer nyert játékot fogadóként, de soha nem vezetett brékelőnnyel. Arra mindenképp jó volt ez a mérkőzés, hogy kiderüljön, a korábbinál sokkal agresszívabban, támadóbban teniszező Rafa Nadal, ha kell, még mindig képes felszántani a pályát, villámként cikázni és a végén kiszorított, lehetetlen helyzetből pontot ütni.

Reuters
  Fotó: Reuter

Igaza lett Jancsó Mikinek. Az egykoron ígéretes juniornak számított fiatal edző (tavaly Szávay Ágival is dolgozott, most egy ukrán lánnyal van Párizsban) még vasárnap azt mondta, hogy Almagro legyőzi Verdascót. A hetedik kiemelt spanyolt többször is láttam az utóbbi időben játszani és nehezen tudtam elképzelni, hogy kikaphat honfitársától. Nem ez volt az első tévedésem. Viszonylag simán elintézte a kissé fáradtnak tűnt Verdascót (6:1, 4:6, 6:1, 6:4). Így tehát Nicolas Almagro készülhet a negyeddöntőre, 2008 után másodszor. Két éve Nadal állította meg (6:1, 6:1, 6:1), de most nem biztos, hogy ennyire könnyű kaland lesz. Néhány hete Madridban játszmát nyert Nadal ellen (4:6, 6:2, 6:2), ami az idei tavaszon győzelemmel ért fel.

ROLAND GARROS 2010

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kiütötték a királynőt Párizsban
Justine Henin az idén nem foglalja vissza a trónt a Roland Garroson. A párizsi salakon 2003 óta négyszer győzött belga nem bírt az ausztrál Samantha Stosurral (6:2, 1:6, 4:6). Így elmarad a negyeddöntő csúcstalálkozója, az első...
Tovább a teljes cikkhez »