Átvágta a világot a német teniszezőnő?

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 25. 16:42
Könnyen elképzelhető, hogy becsapta az egész teniszközvéleményt a németek feltörekvő játékosa, Andrea Petkovic. A 23 éves hölgy ugyanis a stuttgarti verseny negyeddöntője után kerekesszékben ülve jelentette be visszavonulását, ehhez képest a legfrissebb hírek szerint segítői szerződést kötött a kiváló edzővel, Heinz Günthardttal.


Legalábbis erről számolt be a francia közszolgálati hírügynökség, az AFP, amely idézte a svájci sportember nyilatkozatát is.

„Nem dolgozom majd együtt mindennap Andreával. Arról állapodtunk meg, hogy elmondom az ötleteimet, átadom tapasztalataimat, segítek az előrelépésben” – mondta az egykori kiváló játékos.

Heinz Günthardt annak idején párospartnere volt Taróczy Balázsnak, a kettős 1985-ben wimbledoni bajnok volt, 1981-ben pedig a Roland Garroson nyert. A magyar-svájci tandem háromszor a világbajnokságon is diadalmaskodott.

Az 52 éves svájci szakember éveken át edzősködött Steffi Graf mellett, de segítette Ana Ivanovicsot is. Most pedig következhet az együttműködés Andrea Petkoviccsal, akinek továbbra is Petar Popovics lesz az első számú trénere. Persze, ha a világranglista 19. helyén álló német hölgy is így gondolja…

Petkovics ugyanis pénteken a világelső Caroline Wozniackitól elszenvedett vereség után a sajtótájékoztatóra kerekesszéken érkezett, majd azt állította, kikészült az őt övező egyre nagyobb felhajtástól. Ezért úgy döntött, befejezi pályafutását, hogy politológiai tanulmányaira összpontosítson. Ennek teljesen ellentmond Günthardt megbízatása, hiszen valószínűtlen, hogy a teniszedző készítené fel a német játékost a vizsgákra és az előadásokra…