Amerikai álom: Czink már nyolcaddöntős

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 15. 20:25
Újabb amerikai játékos mondott csődöt Czink Melinda ellen a Charlestonban zajló egymillió dollár összdíjazású tenisztornán. A magyar lány a Jill Craybas legyőzése után a világranglista 121. helyén álló Vania Kinget verte szerdán két szettben 6:4, 6:2-re, ezzel bejutott a salakos viadal nyolcaddöntőjébe, ahol a negyedik kiemelt orosz Nagyja Petrova várja.


CHARLESTON, 1 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, 2. FORDULÓ, ZÖLD SALAK:
Czink Melinda – King (amerikai) 6:4, 6:2

Az első körben a rutinos az amerikai Jill Craybast kényszerítette két vállra honfitársunk, szerdán pedig egy alig húsz éves tengerentúli várt rá. Vania King 2006-ban szerzett magának hírnevet, amikor egészen az ötvenedik helyig lépett elő a világranglistán és élete első WTA-győzelmét szerezte Bangkokban.

 

Azóta keveset hallatott magáról, az idei esztendőben 11-7-es mérleggel állt a találkozó előtt, így ideális ellenfélnek tűnt a 2009-ben a jobbára főtáblás helyekért küzdő, illetve ott hamar búcsúzó magyar lánynak.

 

Az első felvonásban kiegyenlített csata folyt és egyetlen brék döntött Czink javára, aki a legjobb pillanatban, 5-4-es vezetésénél csente el ellenfele szerváját, ezzel máris szettelőnybe került.

 

A hirtelen csapás láthatóan megviselte Kinget, aki mindjárt a következő adogatójátékát is bukta, nem úgy a magyar, aki gond nélkül növelte előnyét. Mi több, hamarosan 4-0-t mutatott az eredményjelző.

 

Innentől már nem hibázott Czink Melinda és újabb meggyőző sikerrel lépett a harmadik fordulóba Charlestonban. A nyolcaddöntőben már nagyobb falat vár honfitársunkra, a rutinos, negyedik helyen kiemelt orosz Nagyja Petrova személyében.